ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Ελίζαμπεθ Κέι: Επτά Ψέματα, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 12/07/2021 0 comments

Ελίζαμπεθ Κέι

Επτά Ψέματα

Μετάφραση Μαρία Φακίνου

Εκδόσεις Μίνωας

 

Μια πολύ δυνατή και μεστή γραφή, ένα ψυχολογικό θρίλερ, μεγάλης αγωνίας. Δυο φίλες που μοιράζονται τα πάντα μεταξύ τους, εκτός από την αλήθεια.

Η Τζέιν και η Μάρνι είναι αχώριστες φίλες από τα έντεκά τους χρόνια, ζώντας μαζί στο σχολείο, τους πρώτους έρωτες, το κολλέγιο, τις πρώτες σχέσεις τους. Όμως, μια από τις δυο είναι ένας σκοτεινός, απρόβλεπτος και εμμονικός χαρακτήρας. Η μεγάλη της ικανότητα είναι να λέει ψέματα, στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της.

Μεγαλωμένη σε μια δυσλειτουργική οικογένεια, με έναν πατέρα που τις εγκατέλειψε, μια μάνα στον κόσμο της – που μάλιστα δείχνει αδυναμία στην μικρότερη κόρη – και μια αδελφή, την Έμμα, που έχει προβλήματα διατροφικής διαταραχής και τάσεις αυτοκτονίας, η Τζέιν είναι ένα νεαρό κορίτσι που κουβαλάει μεγάλο ψυχικό βάρος.

Ο μόνος άνθρωπος που την αγαπάει αληθινά και τη στηρίζει όπως εκείνη χρειάζεται, είναι ο Τζόναθαν, ο άνθρωπος που παντρεύεται. Όμως, σε λίγους μήνες, η Τζέιν χάνει το στήριγμά της, τον Τζόναθαν, από αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Ποιος άνθρωπος της μένει πια; Η φίλη της, η Μάρνι. Όμως, η Μάρνι έχει κάνει σχέση με έναν άντρα που η Τζέιν θεωρεί σνομπ, φαντασμένο, υποκριτή και αυτάρεσκο. Όταν η φίλη της τη ρωτάει τη γνώμη της για τον Τσαρλς, η Τζέιν θα πει το πρώτο της ψέμα. Αν η Τζέιν ήταν ειλικρινής, ίσως ο άντρας της φίλης της να ήταν ακόμα ζωντανός.

Μια σκοτεινή ψυχή, εκτίθεται στον αναγνώστη μέσα από τη δυνατή γραφή της Ελίζαμπεθ Κέι. Με αγωνία διαβάζεις τις σελίδες του βιβλίου, προσπαθώντας να φανταστείς ποιο θα είναι το επόμενο από τα επτά καταστροφικά ψέματα της ηρωίδας.

Η ιστορία, είναι μια τομή στην ψυχολογία του δυστυχισμένου, εμμονικού ανθρώπου, ο οποίος, ταυτόχρονα, ζηλεύει την καλή τύχη του άλλου και απαιτεί την αποκλειστικότητα, ως αντίδοτο στην ανασφάλειά του. Ψέμα στο ψέμα, θα ζήσεις δυνατές συγκινήσεις μέχρι την κορύφωση και την κάθαρση.

Εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ, δεν σε τρομάζει, όμως έχει ένα χιτσκοκικό στυλ, γεμάτο αγωνία ως το τέλος, ξεδιπλώνοντας τις τρομακτικές πτυχές του ψυχολογικού προφίλ της ηρωίδας.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης