ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Δήμητρας Ιωάννου: Ο χορός της θεάς, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 22/02/2021 0 comments

Δήμητρα Ιωάννου

Ο χορός της θεάς

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Ένα ενδιαφέρον μυθιστόρημα γεμάτο μυστήριο, γρίφους, σύμβολα, κώδικες και έρωτα. Το ανθρώπινο κυνηγητό που περιγράφεται σε όλο το βιβλίο, αποκαλύπτει μια σπείρα αρχαιοκαπήλων, με αρχηγό ένα αδίστακτο άτομο.

Ο Νικηφόρος, κάνει μια ομιλία στην Αρχαιολογική Σχολή, με θέμα το μεγάλο του πάθος, την εξεύρεση αρχαιολογικών μνημείων. Ο καθηγητής αρχαιολογίας Νικηφόρος Έξαρχος, έχει κάνει μια συνταρακτική αποκάλυψη, που όμως δεν προλαβαίνει να ανακοινώσει, γιατί δολοφονείται μπροστά στο κοινό.

Προλαβαίνει μόνο, καθώς ξεψυχάει, να ψιθυρίσει στην κόρη του Νίκη, μερικές ακατάληπτες πληροφορίες για να την βοηθήσει να προφυλαχτεί από τον εχθρό του και να ανακαλύψει τα ίχνη του ευρήματός του.

Οι δύο κόρες του, η νόμιμη Νίκη και η νόθος Ηλέκτρα, αν και συγκλονισμένες, είναι αποφασισμένες να συνεργαστούν, παρά την αμοιβαία αντιπάθειά τους, και να λύσουν το μυστήριο του θανάτου του πατέρα τους.

Ταυτόχρονα, σε έναν αγώνα με το χρόνο, πρέπει να βρουν, πρώτες αυτές, το άγαλμα της Νίκης του Περικλέους, που ο πατέρας τους ανακάλυψε και διατηρεί σε μυστικό μέρος.

Μαζί τους, στον αγώνα τους για την αλήθεια, βρίσκονται ο αινιγματικός Μάρκος, φίλος της οικογένειας και αρχαιολόγος, καθώς και ο γοητευτικός Τζον, φίλος της Ηλέκτρας. Για να φτάσουν στο στόχο τους, θα χρειαστεί να λύσουν γρίφους που έχει δημιουργήσει ο Νικηφόρος Έξαρχος, να διαβάσουν κώδικες εμπνευσμένους από την ελληνική μυθολογία, να ανακαλύψουν μυστικές στοές κάτω από την Πλάκα και να προφυλάξουν τους εαυτούς τους από φανατικούς συλλέκτες, αδίστακτους αρχαιοκάπηλους και τη διαβόητη οργάνωση των Πενήντα Πέντε που έχει μάτια παντού.

Σε αυτή την καταδίωξη, έρχεται ο έρωτας και αναστατώνει τη ζωή των υπέροχων τεσσάρων, δημιουργώντας παρεξηγήσεις αλλά και δυνατά συναισθήματα.

Με κινηματογραφική πλοκή, το μυθιστόρημα της Δήμητρας Ιωάννου έχει ευφυείς ανατροπές, άγνωστες αρχαιολογικές πληροφορίες και περιγράφει μυστικές κρύπτες της Αθήνας, που λίγοι γνωρίζουν.

Συναρπαστικό, ενδιαφέρον, που αφήνει αγωνία και ερωτηματικά στον αναγνώστη, στρέφοντας τις υποψίες του αλλού, ενώ ο κίνδυνος ελλοχεύει σε άλλα πρόσωπα, σε άλλους εχθρούς.

Θα ακονίσει το μυαλό σου, θα κρατήσει το ενδιαφέρον σου ως την τελευταία σελίδα, θα σε αιχμαλωτίσει όπως μία κινηματογραφική ταινία. Υπέροχο!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης