ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Danielle Steel: Dangerous Games, παρουσίαση και περίληψη του βιβλίου.

Post by: 08/10/2018 0 comments

Danielle Steel

Dangerous Games

Εκδόσεις MacMillan

 

Ένα διαφορετικό μυθιστόρημα από αυτά που μας έχει συνηθίσει η Ντανιέλ Στηλ.

  • Εδώ η ηρωίδα είναι ρεπόρτερ, που βρίσκεται μονίμως στην πρώτη γραμμή των γεγονότων και που η CIA ζητάει τη βοήθειά της για να διαλευκάνει την υπόθεση διαφθοράς του αντιπροέδρου της αμερικανικής κυβέρνησης.Η Άλιξ ως ρεπόρτερ και ο Μπεν ως οπερατέρ στέλνονται από το κανάλι τους στην καρδιά των γεγονότων σε όλο τον κόσμο: σε πολεμικές ζώνες, πλημμύρες, σεισμούς, οικονομικά σκάνδαλα. Οι δυο τους, για τέσσερα χρόνια, αποτελούν το τέλειο επαγγελματικό δίδυμο, χωρίς καμία ερωτική έλξη μεταξύ τους.
  • Κάποια στιγμή, ο διευθυντής της Άλιξ, της αναθέτει να βγάλει στο φως την αλήθεια για το ρόλο του αντιπροέδρου Τόνυ Κλαρκ. Υπάρχουν υποψίες ότι χρηματίζεται από Σαουδάραβες.Η Άλιξ, στην προσπάθειά της να λύσει το μυστήριο, γίνεται αντιληπτή από τη CIA, η οποία ζητάει τη συνεργασία της.Η Άλιξ, πλησιάζει την Ολυμπία Φόστερ, χήρα του δολοφονημένου – προ εξαετίας – Μπιλ Φόστερ, στενού συνεργάτη του Τόνυ Κλαρκ, την εποχή που οι δυο τους ήταν γερουσιαστές.
  • Η Ολυμπία ζει στην Ουάσινγκτον, είναι συγγραφέας και κλεισμένη στο πένθος της. Η κόρη της εργάζεται σαν γιατρός στην Αφρική και ο γιός της σε μια φάρμα, γιατί του αρέσει η ζωή στην ύπαιθρο.Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ο Τόνυ Κλαρκ τρώει στο σπίτι της χήρας του πρώην συνεργάτη του. Με το που πέθανε ο άντρας της, της πρότεινε να την παντρευτεί, αλλά εκείνη αρνήθηκε. Έτσι, ο Τόνυ παντρεύτηκε μια μικρότερή του κοπέλα, πλούσια κληρονόμο από την Καλιφόρνια, αλλά δεν σταματά να αγαπά την Ολυμπία και να την θεωρεί ιδανική σύζυγο για έναν πολιτικό, όπως αυτός.
  • Η γνωριμία της Άλιξ και η συνεργασία της με την Ολυμπία, ξετυλίγει σιγά-σιγά το κουβάρι των γεγονότων. Με κάθε αποκάλυψη, το γρήγορο μυαλό της Άλιξ, φτιάχνει το παζλ των γεγονότων που συνέβησαν έξι χρόνια πριν. Ποια είναι; Μα η απόλυτη προδοσία. Και όχι μόνο.
  • Στο μεταξύ, η Άλιξ δέχεται συνεχή απειλητικά μέηλ για τη ζωή της. Κάποια στιγμή, η κόρη της, φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Duke, τραυματίζεται και ο Μπεν της συμπαραστέκεται.Για λόγους ασφαλείας, φιλοξενεί την Άλιξ και τη Φαίη, την κόρη της, στο διαμέρισμά του στο Μπρούκλιν.Όταν, όμως, η Φαίη, υγιής και θεραπευμένη γυρίζει στο πανεπιστήμιό της, ο Μπεν δεν θέλει να μείνει μόνος και προτείνει στην Άλιξ να μείνει μαζί του. Έτσι, ξεκινάει ένας έρωτας, τη στιγμή που το μυστήριο με τον αντιπρόεδρο φτάνει στην αποκορύφωση.
  • Μόνο που ο Τόνυ Κλαρκ έχει τις πληροφορίες του και το σκάει από τις ΗΠΑ με ψεύτικο διαβατήριο. Τουλάχιστον η Ολυμπία απελευθερώνεται από την υποκριτική του “αφοσίωση” και αφοσιώνεται στα παιδιά της και στη νέα της δραστηριότητα, τις σπουδές της στη νομική.
  • Ένα μυθιστόρημα γεμάτο δράση και πολλά συναισθήματα, αγωνία, χαρά, απογοήτευση, θυμό και με ένα τέλος ρεαλιστικό παρά “παραμυθένιο”.

 

Αξίζει να του αφιερώσεις το χρόνο σου.

 

Το διάβασα στα αγγλικά.

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης