ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Danielle Steel: Child’s Play, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 14/08/2023 0 comments

Danielle Steel

Child’s Play

Εκδόσεις Pan

Λατρεύω τον τρόπο γραφής της Ντανιέλ Στήλ. Είναι στακάτο, έχει ενδιαφέρουσα πλοκή, έχει ξεκάθαρους τρισδιάστατους χαρακτήρες, ολοκληρωμένους και διαφορετικούς, και μέσα στην ιστορία της, βρίσκεις όλες τις σύγχρονες τάσεις της κοινωνίας.

Η δημιουργική αυτή συγγραφέας με τους 4 γάμους και τα 9 παιδιά, που μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στο Παρίσι και στη βόρεια Καλιφόρνια, έχει γράψει 140 μυθιστορήματα (σύνολο 190 βιβλία) που έχουν πουλήσει 800 εκατομμύρια αντίτυπα.

Είναι φυσικό, αφού τα μυθιστορήματά της είναι τόσο ενδιαφέροντα και τόσο αληθινά, γεμάτα ανατροπές που προκύπτουν από τη σύγχρονη ζωή και τις αλλαγές της μοίρας.

Όπως το βιβλίο αυτό που διάβασα στα αγγλικά (να φρεσκάρουμε πάντα τις γνώσεις μας). «Εύκολο ακόμα και για ένα παιδί.»

Η ιστορία της Κέητ, που είναι 54 ετών αλλά γεμάτη ζωντάνια, με νεανική εμφάνιση, μια γοητευτική γυναίκα του σήμερα.

Στα 36 της έχασε τον άντρα της, γερουσιαστή, από ένα ατύχημα με ελικόπτερο και έμεινε μόνη με 3 παιδιά, 13, 10 και 7 ετών. Πήγε στο πανεπιστήμιο και έγινε δικηγόρος, με πολύ καλή καριέρα στο ενεργητικό της, χάρη στη βοήθεια της μητέρας, που είναι και καλή της φίλη.

Μεγάλωσε τα παιδιά της, χωρίς να ξαναπαντρευτεί, με μόνη συντροφιά έναν γερουσιαστή που συναντά μια φορά στις τόσες, αφού μένουν σε άλλες πόλεις.

Όμως τώρα, αυτό το καλοκαίρι στο οποίο διαδραματίζεται το βιβλίο, η Κέητ παίρνει το μάθημά της από τα παιδιά της που είναι πλέον ενήλικες και στη ζωή της όλα έρχονται πάνω-κάτω. Τόσα χρόνια, τους έχει αναθρέψει με πολύ ψηλά στάνταρ, υψηλούς βαθμούς, καλά σχολεία, καλά πανεπιστήμια. Όλα συνθέτουν μια ζωή και μια οικογένεια «τέλεια».

Ο Άντονυ, ο γιος της, σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών, ετοιμάζεται να παντρευτεί μια βαρετή κοπέλα της καλής κοινωνίας. Η Τάμμυ, η πρωτότοκη κόρη της, ανεβαίνει συνεχώς στην ιεραρχία του οίκου Chanel, στο μάρκετινγκ του οίκου. Και η μικρή, η Κλαιρ, δικηγόρος και αυτή, δεν σταυρώνει ποτέ φίλο, γιατί τους παρατάει πολύ σύντομα.

Και ξαφνικά, οι ζωές όλων ανατρέπονται. Ο Άντονυ ερωτεύεται μια φτωχή πορτορικάνα, έξυπνη, μοντέλο και ηθοποιό, που γνωρίζει στο γυμναστήριο και για χάρη της χωρίζει την αρραβωνιαστικιά του.

Η Τάμμυ αποκαλύπτει στη μητέρα της ότι είναι ομοφυλόφιλη και ότι συζεί με τη Στέισυ εδώ και 7 χρόνια, αλλά δεν είχε τολμήσει να το πει στη μητέρα της.

Και η Κλερ, ερωτεύεται τρελά ένα χρηματιστή, μένει έγκυος μαζί του και θέλει να γεννήσει το παιδί τους, εκτός γάμου.

Η Κέητ αναστατώνεται με όλα αυτά τα νέα, γιατί δεν ταιριάζουν με το συντηρητικό της χαρακτήρα, αλλά καταλαβαίνει σύντομα ότι αυτό που μετράει είναι η ευτυχία των παιδιών της.

Στο μεταξύ, καθώς η εξ αποστάσεως σχέση της φθίνει, μπαίνει στη ζωή της ο συναρπαστικός Σκότ, αντίδικός της σε μια δικαστική διαμάχη και έτσι, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, η Κέητ αρχίζει να δίνει προτεραιότητα στη ζωή της.

Ένα υπέροχο feel-good μυθιστόρημα που θα μπορούσε να είναι μια υπέροχη ταινία από αυτές που χουχουλιάζεις με ποπ κορν για να απολαύσεις Παρασκευή βράδυ.

Απόλαυσε αυτό το μυθιστόρημα που θα σε ταξιδέψει σε ζωές πολύ διαφορετικές από τη δική σου και σε εμπειρίες που μάλλον δεν θα έχεις ποτέ! Θα φρεσκάρεις και τα αγγλικά σου.

Στο συστήνω ανεπιφύλακτα.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης