ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Colleen Hoover: Νοέμβρης 9, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 30/01/2023 0 comments

Colleen Hoover

Νοέμβρης 9

Εκδόσεις Διόπτρα

 

Όπως όλα τα μυθιστορήματά της Κολήν Χούβερ, έτσι και αυτό είναι μια ιστορία αγάπης, που, ενώ την περιμένεις μελιστάλακτη, έχει να σου παρουσιάσει και τις σκληρές πλευρές της κοινωνίας.

Η Φάλον, είναι μια νεαρή κοπέλα, 18 ετών, με τραγικό παρελθόν. Πάνω εκεί που είναι αποφασισμένη να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη και να αφήσει πίσω της το Λος Άντζελες, γνωρίζει τον Μπεν, ένα φιλόδοξο 18χρονο συγγραφέα που αναζητάει έμπνευση για να γράψει το μυθιστόρημά του.

Είναι 9 Νοεμβρίου.

Οι δυο τους, ενθουσιάζονται με την παρέα του άλλου, και δίνουν υπόσχεση να συναντιούνται την ίδια μέρα κάθε χρόνο, για τα επόμενα 5 χρόνια, σε ένα προκαθορισμένο σημείο για να περνούν μια ολόκληρη μέρα μαζί. Ο βασικός κανόνας είναι να μην έχουν καμία επικοινωνία όλη τη χρονιά, για αυτό όχι μόνο δεν ανταλλάσσουν τηλέφωνα αλλά και μπλοκάρουν, ο ένας τον άλλο, από τα κοινωνικά μέσα.

Και ενώ τα πράγματα εξελίσσονται θετικά, έστω με καθυστέρηση, κάποια στιγμή η Φάλον αρχίζει να έχει σοβαρές αμφιβολίες για το αν ο Μπεν τής έχει πει την αλήθεια.

Κάθε κεφάλαιο, το αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο ή ο Μπεν ή η Φάλον και παρακολουθούμε την ιστορία από την σκοπιά ή του ενός ή του άλλου.

Μια ενδιαφέρουσα πλοκή με το πρωτότυπο εύρημα του ραντεβού μόνο μια φορά το χρόνο. Η ιστορία έχει πολλή αγωνία, κι ας είναι συναισθηματική. Η συγγραφέας, με συνεχείς ανατροπές, κάνει ψυχρολουσίες στον αναγνώστη που κρατούν το ενδιαφέρον του ολοζώντανο μέχρι την τελευταία σελίδα.

Η Χούβερ είναι καλή αφηγήτρια. Τα κλισέ των ρομαντικών μυθιστορημάτων που χρησιμοποιεί κάνουν εύπεπτο το περιεχόμενο με αποτέλεσμα, κάθε της βιβλίο να διαβάζεται σε δυο μέρες το πολύ. Και οι ήρωές της περιγράφονται έτσι που, εύκολα ταυτίζεται ο αναγνώστης με τα πάθη ή τα παθήματά τους.

Ειδικά, με τη Φάλον, μια κοπέλα σημαδεμένη από τη φωτιά που, όμως, με την πάροδο του χρόνου, ξαναβρίσκει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση, κάθε αναγνώστης θα ταυτιστεί.

Το γράψιμο της Χούβερ έχει κάτι το εθιστικό. Είναι χιουμοριστικό, γοητευτικό, ερωτικό, και κάθε φορά διαλέγει ένα διαφορετικό θέμα. Για τα συναισθήματα των ηρώων που παρουσιάζει και για αυτά που προκαλεί στον αναγνώστη, είναι η αγαπημένη συγγραφέας των αναγνωστών του Τικ Τοκ.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης