ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Χόλι Μίλερ: Δύο ζωές, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 13/03/2023 0 comments

Χόλι Μίλερ

Δύο ζωές

Εκδόσεις Μίνωας

 

Αυτό το μυθιστόρημα έχει μια πρωτότυπη ιστορία: τι θα συνέβαινε αν είχες κάνει διαφορετική επιλογή; Όλοι αναρωτιόμαστε συχνά πώς θα ήταν η ζωή μας αν είχαμε πάρει διαφορετικές αποφάσεις κάποια στιγμή στο παρελθόν.

Για αυτήν την πρόκληση της ηρωίδας του βιβλίου, Λούσυ Λάμπερτ, μας μιλάει η συγγραφέας Χόλι Μίλερ. Η ιστορία ακολουθεί την Λούσυ και στις δύο διαφορετικές «ζωές» που θα ζούσε, ανάλογα με την απόφασή της κάθε φορά.

Στη μια περίπτωση, η Λούσυ παραιτείται από τη δουλειά της ως κειμενογράφος στη μικρή πόλη που εργάζεται και πηγαίνει στο Λονδίνο, όπου βρίσκει νέα δουλειά στην φημισμένη διαφημιστική εταιρεία Σουπερνόβα. Στο Λονδίνο αντιμετωπίζει τον Μαξ, τον παλιό της έρωτα που την εγκατέλειψε πριν δέκα χρόνια για να ακολούθησε την καριέρα του. Θα επιτύχει η σχέση τους, αυτή τη φορά;

Στη δεύτερη περίπτωση, Λούσυ επιλέγει να μείνει στη μικρή της πόλη, πιάνει δουλειά σε ένα κατάστημα με είδη χόμπι και το βράδυ, ακολουθήσει το όνειρό της που είναι να γράψει ένα βιβλίο. Ταυτόχρονα, κάνει σχέση με ένα γοητευτικό φωτογράφο, τον Κέιλεμπ, που μόλις πήρε διαζύγιο και κουβαλάει ένα βαρύ φορτίο απογοήτευσης.

Είτε ακολουθήσει το σενάριο ζωής «Μένω», είτε το σενάριο ζωής «Φεύγω», η  Λούσυ έχει, πρώτα από όλα, να αντιμετωπίσει τον εαυτό της και μια σκιά από ένα γεγονός που συνέβη στο παρελθόν. Κάθε μονοπάτι που ακολουθεί η ηρωίδα, θα αλλάξει τη ζωή της δραματικά.

Ενδιαφέρον, πρωτότυπο το concept, εκφράζει τις προκλήσεις που δημιουργούν οι αποφάσεις μας. Αποδεικνύουν πως όλοι παίρνουμε σοβαρές αποφάσεις, κι ανάλογα η ζωή μας ακολουθεί τόσο διαφορετική τροχιά. Έτσι κι αλλιώς όμως, όποια απόφαση κι αν πάρουμε, ο δρόμος μας θα είναι διαφορετικός αλλά και πάλι, άλλοτε θα είναι συναρπαστικός και αξέχαστος, άλλοτε γλυκόπικρος, γεμάτος ελπίδα.

Μια ενδιαφέρουσα, ξεχωριστή και ρομαντική ιστορία για τη μοίρα, τις ευκαιρίες και τις επιλογές που διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας.

Θα το διαβάσετε πολύ ευχάριστα.

 

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης