ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Cecelia Ahern: Πες μου μια ιστορία πριν φύγεις, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 28/01/2019 0 comments

Cecilia Ahern

Πες μου μια ιστορία πριν φύγεις

Εκδόσεις Διόπτρα

 

Ένα συγκλονιστικό, ευφυές, αγαπησιάρικο μυθιστόρημα. Το πρώτο της Σεσίλια Άχερν που διαβάζω. Η Σεσίλια Άχερν είναι η συγγραφέας του βιβλίου “Υ.Γ. Σ’ αγαπώ”, που όσοι δεν έτυχε να διαβάσουμε, τουλάχιστον το είδαμε σε κινηματογραφική ταινία, που μας άγγιξε την καρδιά.

Η ιστορία εδώ, είναι της Κίτυ που εργάζεται ως δημοσιογράφος στην τηλεόραση και στο περιοδικό Etcetera. Η Κίτυ είναι έξυπνη, κάνει τα πάντα για να φτάσει στην είδηση, αλλά κάνει λάθη στους άντρες και ένα μοιραίο λάθος στη δουλειά της, που την εξευτελίζει.

  • Γράφει ένα άρθρο για την ιστορία δύο κοριτσιών και της σεξουαλικής παρενόχλησης από τον καθηγητή τους και αφού η είδηση κάνει το γύρο της τηλεόρασης, αποκαλύπτεται ότι είναι ψεύτικη. Η Κίτυ χάνει τη δουλειά της, νιώθει μεγάλη ντροπή για τη γκάφα της και βλέπει το κανάλι στο οποίο εργάζεται, να σέρνεται στα δικαστήρια λόγω του άρθρου της.
  • Ευτυχώς, στην άλλη της δουλειά, στο περιοδικό Etcetera, την υποστηρίζουν και οι δύο ιδιοκτήτες, το ζευγάρι Κονστάνς και Μπομπ.Όμως, η μέντορά της, η Κονστάνς, αρρωσταίνει και χάνει τη μάχη για τη ζωή. Πριν το τέλος της, όμως, προλαβαίνει να της αποκαλύψει μια ιδέα για ένα άρθρο που έχει στο νου της και της ζητά να το γράψει εκείνη στη θέση της. Η Κίτυ δεν έχει κανένα στοιχείο που να την κατευθύνει στο θέμα, πέρα από μια λίστα με 100 ονόματα που της άφησε η Κονστάνς.Ποια είναι τα πρόσωπα αυτά; Τι τα συνδέει; Υπάρχει κάποιο μυστικό πίσω από τις ζωές τους;
  • Η Κίτυ αρχίζει ένα οδοιπορικό για να ανακαλύψει την ιστορία που της εμπιστεύτηκε η Κονστάνς να γράψει, με αγωνία γιατί ο νέος αρχισυντάκτης της, ο Πιτ, της έχει δώσει διορία μόνο δύο εβδομάδες.
  • Η αγωνία αρχίζει και ο αναγνώστης, που ήδη έχει συμπαθήσει την ηρωίδα του βιβλίου, προσπαθεί και αυτός να λύσει το γρίφο και το μυστήριο που ενώνει αυτά τα 100 άτομα.Ο χρόνος ήδη τρέχει και η Κίτυ, μέσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά, καταφέρνει να έρθει σε επαφή μόνο με 6 από τα πρόσωπα αυτά.
  • Η ιστορία εξελίσσεται συγκινητικά και, παρά τις συνεχείς ανατροπές, η ηρωίδα του βιβλίου, η Κίτυ, αποκαλύπτεται ως μια κοπέλα συμπονετική, γεμάτη αγάπη και αλληλεγγύη για τους άλλους.Αυτό το οδοιπορικό, θα την εξελίξει σαν άνθρωπο, θα τη λυτρώσει και θα την αλλάξει.
  • Αλλά και μεις, οι αναγνώστες, εισπράττουμε αυτά τα μηνύματα αγάπης, πόνου, χαράς και συνοχής άγνωστων καθημερινών ανθρώπων. Και σε αυτό το μυθιστόρημα, η Σεσίλια Άχερν, πάλι συμπεριλαμβάνει γλυκά και την τρίτη ηλικία, με σεβασμό και νοιάξιμο για τη ζωή τους και την ιστορία τους.
  • Δεν θα σας αποκαλύψω τι συνδέει τους 100 ανθρώπους της λίστας, ούτε τις απανωτές περιπέτειες της Κίτυ μέχρι να ανακαλύψει ποια ήταν η ιδέα της Κονστάνς.

Θα σας πω, όμως, ότι θα νιώσετε αγαπησιάρικα, ότι η αγάπη και η αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους της συγγραφέως, είναι κολλητική. Έτσι θα νιώσετε κι εσείς. Θα κλείσετε το βιβλίο με τα πιο γλυκά συναισθήματα του κόσμου. Τρυφερά και μαγικά.

Θα το διαβάσεις και θα νιώσεις ότι σε εξελίσσει και εσένα ως άνθρωπο. Μην το χάσεις!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης