ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Candace Bushnell: Is there still Sex in the City?, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 09/12/2019 0 comments

Candace Bushnell 

Is there still Sex in the City?

Εκδόσεις Little, Brown

 

Εάν υπάρχει ένα βιβλίο με κοφτερή, διεισδυτική ματιά στη σύγχρονη κοινωνία και τις σχέσεις των ανθρώπων της Νέας Υόρκης το 2019, αυτό είναι το νέο βιβλίο της Candace Bushnell “Is there still Sex in the City”. Η Bushnell είναι η συγγραφέας της στήλης “Sex and the City”, που έκανε τόση επιτυχία τη δεκαετία του ’90, ώστε έγινε επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά.

Σίγουρα θα αποτελέσει την αφορμή για το sequel του Sex and the City! Εδώ οι ηρωίδες είναι όλες άνω των 50 και αναζητούν σχέσεις μετά το (ή τα) διαζύγιο.

Με καυστικό χιούμορ, η Μπουσνέλ “ξύνει” την επιφάνεια και παρουσιάζει τις πραγματικές πιέσεις πάνω στις γυναίκες μιας ηλικίας να μείνουν (και να δείχνουν) νέες και να τα έχουν όλα.

Το sex, ο γάμος, το διαζύγιο, τα παιδιά, οι συνήθειες της νέας γενιάς για φλερτ και ραντεβού (το Tinder δεν ξεφεύγει από τις περιγραφές της συγγραφέως), οι μεσήλικες και οι σημερινές σχέσεις ενός κόσμου που συνεχώς εκμοντερνίζεται.

Η Μπουσνέλ, αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο ιστορίες για το Viagra, τις Milfs, τις Cougar, τους Cubs, τον ιδανικό MNB. Ορολογία που δανείζεται από προηγούμενες δεκαετίες ή τις σημερινές, καθώς οι 5 νέες ηρωίδες της και οι υπόλοιποι ήρωές της, ψάχνουν τον έρωτα μέσα στον κόσμο της νέα χιλιετίας.

Εκείνοι που αναζητούν τον έρωτα μέσα από τα κοινωνικά μέσα και όχι τόσο μέσω της ανθρώπινης επαφής, είναι η γενιά των ’20. Σε όλα έτσι έχουν συνηθίσει, το ίδιο και στα ραντεβού.

Αποκαλυπτικό, υπέροχο, πέρα για πέρα αληθινό και “σπουδή” για όσους αναζητούν το στίγμα της σημερινής κοινωνίας, χωρίς να διαβάσουν δημοσκοπήσεις.

Ένα αριστούργημα (στο είδος του, εννοείται).

Το διάβασα στα αγγλικά.

Photo by W on Unsplash

 

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης