ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Ασπασίας Βλάχου: Η Άννα του Κουρσάρου, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 09/01/2023 0 comments

Ασπασία Βλάχου

Η Άννα του Κουρσάρου

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα γεμάτο θάλασσα, έρωτα και κυνήγι παρανόμων. Διαδραματίζεται στο σήμερα και, με flash back, στο 1840, στην εποχή των κουρσάρων. Όλα ανακατεύονται συναρπαστικά, παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Η ιστορία έχει αγωνία και ανατροπές, πράγμα που σε κάνει να μην μπορείς να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου, μέχρι να τελειώσουν οι 571 σελίδες του. Η γραφή κυλάει εξίσου δυνατά, όπως και η πλοκή, με αναδρομή στη ζωή των κουρσάρων της Μάλτας αλλά και την αναζήτηση, βήμα-βήμα, τρομοκρατών της σημερινής εποχής.

Μέσα από τις απίστευτες πληροφορίες που μας δίνει η συγγραφέας, προσπαθεί ο αναγνώστης να αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά της τεχνολογίας που κρύβουν τα ίχνη των παρανόμων.

Όταν η Άννα μετακομίζει ως δασκάλα στην Κυπαρισσία, στο όμορφο σπίτι που κληρονόμησε και οι ντόπιοι αποκαλούν το σπίτι του Κουρσάρου κοντά στη θάλασσα, ανακαλύπτει μυστικά χειρόγραφα και μια αγέρωχη ξύλινη γοργόνα που διακοσμεί το παλιό σπίτι. Τι αποκαλύπτουν όλα αυτά και πώς συνδέονται με το παρόν; Και ενώ προσπαθεί να προχωρήσει μπροστά αφήνοντας πίσω ένα δύσκολο παρελθόν, μπλέκει, άθελά της, με μια ομάδα αδίστακτων ανθρώπων, που αποτελούν τον πυρήνα μιας σκοτεινής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Καθώς αρχίζει να βοηθάει, με κουράγιο, στην εξιχνίαση μιας συγκλονιστικής υπόθεσης, η Άννα από ήσυχη και χαμηλών τόνων δασκάλα, αποκτά σιγά-σιγά την αυτοπεποίθησή της και μεταμορφώνεται σε μια γυναίκα που αψηφά τον κίνδυνο.

Στο μεταξύ, μέσα στη σκοτεινή υπόθεση, ο αυστηρός και συντηρητικός διευθυντής του γυμνασίου γνωρίζει την Άννα και οι ισορροπίες του ανατρέπονται. Ωστόσο, συνεχίζει ακάθεκτος την αποστολή του.

Κάθε κεφάλαιο της ιστορίας, το αφηγείται, σε πρώτο πρόσωπο, ένας διαφορετικός ήρωας, πηγαίνοντας την πλοκή και την αγωνία ένα βήμα παρακάτω.

Η εναλλαγή του σήμερα και των γεγονότων του παρελθόντος σε μαγεύει, ειδικά καθώς η αγωνία ξετυλίγεται σε όλες τις περιόδους του χρόνου, από την εποχή των Κουρσάρων της Μάλτας μέχρι το σήμερα.

Καίριες για την εξέλιξη της πλοκής είναι οι πληροφορίες που μας παραθέτει η συγγραφέας. Εξαιρετικές πληροφορίες για την τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες και η συγγραφέας παραθέτει αβίαστα, παρότι η άντλησή τους χρειάζεται επίπονη έρευνα.

Ένα βιβλίο περιπετειώδες, συναρπαστικό, που θα χαρακτήριζα θρίλερ, χωρίς όμως ωμή βία και αίμα (εντάξει, υπάρχει και λίγο αίμα σε κάποια σημεία). Αν μέσα σε αυτό προσθέσουμε και την εξέλιξη ενός απρόσμενου έρωτα, ο συνδυασμός είναι υπέροχος.

Θα το λατρέψεις, θα το ευχαριστηθείς, θα σε συναρπάσει, είναι από εκείνα τα βιβλία που θα θυμάσαι για καιρό.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης