ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Άννας Σόλιομ: Neko, το καφέ των γάτων, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 21/03/2022 0 comments

Άννα Σόλιομ

Neko, το καφέ των γάτων

Eκδόσεις Μίνωας

Ένα χαριτωμένο, σοφό, ευχάριστo και πολύ αγαπησιάρικο μυθιστόρημα. Συνδυάζει όμορφα την πλοκή μυθοπλασίας με τα μαθήματα ενός βιβλίου αυτοβελτίωσης.

Όπως λέει χαρακτηριστικά και ο υπότιτλος του βιβλίου: Δεν χρειάζεσαι επτά ζωές! Μπορείς να είσαι ευτυχισμένος σε αυτήν εδώ!

Η Ναγόρε, μια Ισπανίδα που έζησε 10 χρόνια στο Λονδίνο, επιστρέφει στη Βαρκελώνη. Δεν έχει δουλειά και μόλις την εγκατέλειψε ο φίλος της για μια άλλη γυναίκα. Ευτυχώς, οι φίλες της, της βρίσκουν δουλειά ως σερβιτόρα σε ένα καφέ γάτων. Η ιδιοκτήτρια του καφέ φιλοξενεί προσωρινά γάτους, μέχρι να τους δώσει σε κάποιο θαμώνα για υιοθεσία.

Στην προηγούμενη ζωή της, η Ναγόρε ήταν καλλιτέχνιδα και ζωγράφιζε. Τώρα, αν και πάσχει από αιλουροφοβία και δεν αντέχει τις γάτες, μαθαίνει σιγά-σιγά, όχι μόνο να τις αποδέχεται αλλά και να παίρνει μαθήματα από τη διαφορετική συμπεριφορά κάθε μιάς από τις φιλοξενούμενες.

Κάθε τετράποδο πλάσμα την διδάσκει και κάτι σημαντικό για την τέχνη της ζωής, όπως γαλήνη, συγκέντρωση, ευελιξία, αυθεντικότητα, περιέργεια, αναζήτηση ευκαιριών, αγάπη και ενδιαφέρον για τον εαυτό μας.

Εκεί που η ηρωίδα του βιβλίου νιώθει ότι βρίσκεται στον πάτο, χωρίς ζωή, χωρίς καν να μπορεί να πληρώσει το ενοίκιό της, ξαφνικά βρίσκεται με ένα μισθό και με τη δύναμη να ξεπεράσει την αιλουροφοβία της. Με το παρατηρητικό μάτι του καλλιτέχνη, καταγράφει τους κανόνες ζωής των γάτων του καφέ και ξαναβρίσκει την έμπνευσή της για να τους εικονογραφήσει.

Και όχι μόνο… ένας γατούλης με το όνομα «Σορτ» που στα καταλωνικά σημαίνει τυχερός, της φέρνει τύχη και στην αγάπη.

Ένα θαυμάσιο, μικρό, συμβολικό βιβλίο για τις αξίες της ζωής. Οι γάτοι προσφέρουν μαθήματα σοφίας ανεπιτήδευτα, χωρίς σκέψη, με αυθεντικότητα και με το δικαίωμα να είναι, απλά, ο εαυτός τους.

Θα το διαβάσεις μονορούφι σε μια ημέρα. Υπέροχο!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης