ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Άννας Γαλανού: Εκδίκηση, παρουσίαση και περίληψη του βιβλίου.

Post by: 29/01/2018 0 comments

Άννα Γαλανού

Εκδίκηση

Εκδόσεις Διόπτρα

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς “Οι Δρόμοι της Καταιγίδας” της Άννας Γαλανού, εκδόσεις Διόπτρα. Το πρώτο ήταν “Η θυσία” και το τρίτο το περιμένουμε. Αν δεν έχεις διαβάσει το πρώτο βιβλίο και, ξαφνικά πέσει στα χέρια σου αυτό, διάβασέ το. Είναι από μόνο του αυτοτελές και μέσα από τις σελίδες του, η συγγραφέας σού περιγράφει σε διάφορα σημεία της ιστορίας, την περίληψη από το πρώτο μέρος της τριλογίας.

 • Η “Εκδίκηση” είναι μια ιστορία που διαδραματίζεται στην νοτιοδυτική Κρήτη, γύρω στα 1550-1580, όταν η Κρήτη βρισκόταν στην κατοχή των Ενετών. Ήρωας της ιστορίας είναι ο Ιωάννης, γιος της αρχοντοπούλας Ρούσσας, που πέρασε τόσα πολλά μέχρι να κάνει οικογένεια και που θυσιάστηκε προκειμένου να σώσει το γιο της από το θάνατο.
 • Ο Ιωάννης, νεαρό παιδί, με πρόσωπο μισοφαγωμένο από τους αρουραίους της φυλακής και με δάχτυλα που λείπουν από τα βασανιστήρια των Ενετών, είναι τώρα προστάτης της δίχρονης αδελφής του Αριάδνης και φιλοξενούμενοι στης θείας τους. Όμως η θεία, δίνει για υιοθεσία τη μικρή Αριάδνη στον ρέκτορα της περιοχής, μια και η γυναίκα του ρέκτορα αγάπησε αμέσως τη μικρή, επειδή έμοιαζε στη χαμένη κόρη της.
  Πριν η μικρούλα δοθεί για “υιοθεσία” ο αδελφός της, της χαρίζει ένα δαχτυλίδι με σμαράγδι, ενθύμιο του παππού τους, και το κρύβει μέσα στην κούκλα της.
 • Ο Ιωάννης φεύγει να βρει την τύχη του και μετά από μια σειρά αδικιών, κλοπών, εμποδίων, καταλήγει να γίνει πειρατής. Η δράση του σαν πειρατής, του δίνει πλούσιες απολαβές, κοσμήματα, χρυσά νομίσματα, μαργαριτάρια, πολύτιμες πέτρες…. όμως τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανάγκη του, τη δίψα του, το όνειρό του να ξαναβρεί την αδελφή του Αριάδνη. Η μικρή Αριάδνη μεγαλώνει στο σπίτι του μισητού Ενετού και, κάποια στιγμή, ο Δόγης της Βενετίας την επιλέγει νύφη για τον ξάδελφό του, ένα γέρο, διεστραμμένο, με προτίμηση σε μικρά αγόρια. Φυσικά, κανείς στην Κρήτη δεν τα ξέρει αυτά.
 • Ο Ιωάννης με τα πειρατικά πλοία, οργανώνει να απαγάγει την αδελφή του, μόνο που, οι Ενετοί, έχουν στήσει μια παγίδα: έχουν βάλει την Αριάδνη σε μια άλλη γαλέρα και όχι στη γαλέρα του Δόγη. Έτσι, ο Ιωάννης έρχεται αντιμέτωπος με μια απογοήτευση και μια πρόκληση: στη θέση της αδελφής του βρίσκει τη Λίντια, μια όμορφη Ενετή που την ερωτεύεται από την πρώτη στιγμή.
  Ένα πάθος ξεκινάει μεταξύ τους, όσο ο Ιωάννης προσπαθεί να βρει νέους τρόπους για να έρθει σε επαφή με την αδελφή του.
 • Αγάπη, πίστη στον όρκο της μάνας, πίστη στις αξίες της οικογένειας, προδοσίες, ψέματα, ανατροπές, συγκρούσεις, παγίδες, ερωτικές χειραγωγήσεις, συνομωσίες, απατηλές σχέσεις, είναι μόνο μερικά από όσα κάνουν την πλοκή συναρπαστική και τον αναγνώστη να μην ξέρει ποιο καινούριο επεισόδιο θα συμβεί στην επόμενη σελίδα, ανατρέποντας όλα τα προηγούμενα.
 • Κι ενώ έχεις διαβάσει το προηγούμενο βιβλίο, ετούτο εδώ είναι εξίσου αν όχι ακόμα περισσότερο συναρπαστικό. Σε πλοκή, δεν έχει καμιά σχέση με το προηγούμενο της σειράς. Το προηγούμενο είναι ως επί το πλείστον η ιστορία μια γενναίας Κρητικοπούλας με τσαγανό. Αυτό εδώ, διηγείται τις περιπέτειες ενός ιδεολόγου πειρατή. Το μόνο κοινό στοιχείο είναι οι ανατροπές, οι ίντριγκες και η αγωνία που νιώθεις εσύ ο αναγνώστης περιμένοντας με κομμένη την ανάσα να μάθεις το παρακάτω.
 • Φυσικά οι ιστορικές πληροφορίες για γαλέρες, καράβια, κανόνια, τρόπο ζωής είναι συναρπαστικές. Το μυθιστόρημα, ενώ είναι ιστορικό, αυτό που κυρίως σου προσφέρει είναι η καταιγιστική πλοκή, οι διαφορετικοί χαρακτήρες γεμάτοι συγκρούσεις και το προαιώνιο θέμα της μάχης του καλού με το κακό.
  Η ιστορική στιγμή που τοποθετείται το βιβλίο παίζει το ρόλο της: δίνει τις ευκαιρίες να αναδειχτούν τα αξεπέραστα εμπόδια και η τιτάνια προσπάθεια των χαρακτήρων να τα ξεπεράσουν ώστε να φτάσουν στον υψηλό στόχο της ζωής τους, ανεξάρτητα με το τίμημα που θα πληρώσουν.
  Ένα μυθιστόρημα τόσο πλούσιο σε δράση, με ολοζώντανες εικόνες και περιγραφές, που το κάνουν να μοιάζει με κινηματογραφική ταινία. Κλείνοντας το βιβλίο, τις θυμάσαι όλες με τη φαντασία σου, σαν να πήγες σινεμά.
 • Διαφορετικό από το προηγούμενο αλλά πολύ πιο δυνατό από το προηγούμενο. Θα σε ενθουσιάσει!

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης