ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Θεοφανίας Ανδρονίκου-Βασιλάκη: Μαύροι Κύκνοι, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 20/06/2022 0 comments

Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη

Μαύροι κύκνοι

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Ένα έχω να πω: 514 σελίδες αγωνίας. Δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Το ρούφηξα μέσα σε δύο μέρες, δεν μπορούσα να περιμένω. Και, για πρώτη φορά, δεν «έκλεψα», διαβάζοντας το τέλος.

Στο σημείο του μυθιστορήματος που γίνονται οι αποκαλύψεις όλων των μυστικών των κακοποιητικών στοιχείων, γίνεται καταιγισμός εκπλήξεων.

Οι ήρωες κρύβουν πολλά μυστικά, ανομολόγητα πάθη αλλά και εγκλήματα καλυμμένα με καθωσπρεπισμό, ζήλιες, μνησικακίες, αδίστακτες φιλοδοξίες, ενώ απέναντί τους, στέκεται η δικαιοσύνη, που περιμένει να βρει την άκρη σε ένα κουβάρι γεγονότων από το παρελθόν.

Κύριο πρόσωπο στο αστυνομικό θρίλερ, το καινούργιο της Θεοφανίας Ανδρόνικου-Βασιλάκη, είναι η αστυνομικός Ιόλη Νάτσιου, η οποία φτάνει στο βαυαρικό χωριό Τέγκερνζι της νότιας Γερμανίας για το γάμο της μικρότερης ξαδέλφης της. Η Ιόλη κατάγεται από ελληνογερμανική οικογένεια, με συγγενείς στην Ήπειρο, στην Αθήνα και στη Γερμανία.

Η ίδια, είναι εντελώς αφιερωμένη στην καριέρα της για την πάταξη του εγκλήματος, το οποίο, φαίνεται, την κυνηγάει.

Καθώς περνάει τις παραμονές των Χριστουγέννων, μαζί με τους συγγενείς της στο ειδυλλιακό χωριό των βαυαρικών Άλπεων με τα παραδοσιακά σπιτάκια και τα τοπικά έθιμα των γιορτών, ένα τραγικό συμβάν ανατρέπει τη ζωή της. Στην πανέμορφη λίμνη του Τέγκερνζι, την παραμονή του γάμου, ανασύρεται από το νερό, νεκρή μια γυναίκα. Δίπλα της επιπλέει ένα νυφικό.

Οι Μυστικές Υπηρεσίες του Μονάχου αναλαμβάνουν την εξιχνίαση της υπόθεσης, με επικεφαλής τον χαρισματικό αστυνόμο Φέντερικ Χάουζ. Λόγω της ιδιότητάς της ως αστυνομικού και της σχέσης της με την οικογένεια, η Ιόλη γίνεται το δεξί χέρι, η συνεργάτιδα του Γερμανού αστυνόμου. Στόχος τους η ανακάλυψη του δολοφόνου.

Και τώρα αρχίζουν οι ανατροπές.

Η καταιγιστική πλοκή μας οδηγεί σε τρομερές αποκαλύψεις για το παρελθόν της οικογένειας, των φίλων τους και των συνεργατών τους.

Όλοι είναι ύποπτοι και όλοι κρύβουν κάτι από τη ζωή τους. Όπως στα βιβλία της Άγκαθα Κρίστι, στο μυθιστόρημα αυτό, προσπαθείς να λύσεις το μυστήριο αλλά είναι αδύνατο. Οι περιπλεγμένες σχέσεις είναι καλά κουμπωμένες με ανείπωτα μυστικά που αποκαλύπτονται μόνο στο τέλος.

Όμως, μέσα στην κατήφεια, τη σκοτεινιά και την αγωνία, θα γεννηθεί και ένας έρωτας γεμάτος ελπίδα. Και η δικαιοσύνη θα λάμψει και εκείνη προκαλώντας όμως μεγάλα δράματα και σοκαριστικές αλήθειες.

Ένα χορταστικό θρίλερ που τα έχει όλα και πρώτα-πρώτα αγωνία! Θα σε ενθουσιάσει.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης