ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Under The Tuscan Sun

Post by: 16/11/2015 0 comments

Frances Mayes

Under The Tuscan Sun

Εκδόσεις Bantam Books

Ένα βιβλίο που εξυμνεί την ομορφιά της Τοσκάνης και τις περιπέτειες των ξένων όταν αποφασίζουν να αγοράσουν και να ανακαινίσουν ένα σπίτι σε ξένη χώρα στην εξοχή.

Το βιβλίο είναι κατά ένα μέρος βιογραφικό (ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος)… και κατά ένα άλλο μέρος χιουμοριστικό και αυτοσαρκαστικό.

Συγγραφέας του η Αμερικανίδα Φράνσις Μέης, ποιήτρια ταξιδιωτική συγγραφέας και γκουρμέ μαγείρισσα, που μάλιστα μοιράζεται πολλές συνταγές της Τοσκάνης στις σελίδες του βιβλίου.

Μετά από ένα διαζύγιο, η Μέης μαζί με το νέο της σύντροφο, ανακαλύπτουν ένα παλιό ιταλικό σπίτι στην εξοχή της Τοσκάνης, το αγοράζουν και με χίλια βάσανα το ανακαινίζουν. Μέσα στις περιπέτειές τους είναι ότι ανακαλύπτουν ψηφιδωτά που έχουν ασβεστωθεί και εξαφανιστεί, αμπελάκια χαμένα μέσα σε θάμνους και σκορπιούς που σουλατσάρουν στους τοίχους και στα μαξιλάρια!

Όλες οι σελίδες του βιβλίου, ξεχειλίζουν από αγάπη για ό,τι ιταλικό και, ειδικά για την Τοσκάνη.

Από αγάπη για την Τοσκάνη, ξεχειλίζει και ο παιδικός μου φίλος Κ.Τ. που μου χάρισε το βιβλίο.

Πριν από κάποια χρόνια είχα διαβάσει το αντίστοιχο βιβλίο για την γαλλική Προβηγκία (Provence) μέσα από τα μάτια του Βρετανού Peter Mayle (Πήτερ Μέηλ), με τίτλο “A Year in Provence”, Ένας χρόνος στην Προβηγκία.

Δεν ξέρω αν η διαφορά στη συγγραφή είναι πως η μία είναι Αμερικανίδα και ο άλλος είναι Βρετανός, πάντως η περιγραφή της Προβηγκίας και των Γάλλων μαστόρων που ανακαινίζουν το σπίτι του Πήτερ Μέηλ είναι ξεκαρδιστική σε σχέση με την πιο ρομαντική περιγραφή της Τοσκάνης μέσα από τα μάτια της Φράνσις Μέης.

Φυσικά, δεν λείπουν ούτε από το “Under The Tuscan Sun” οι εργάτες που εξαφανίζονται για μέρες, οι οικονομικές προσφορές των εργολάβων που αυξάνονται αντί να μειώνονται με την πρόοδο των εργασιών και, φυσικά, οι συνταγές με τα ωραία ιταλικά προϊόντα όπως πίτσα, ποιοτικά υλικά για ντόπια φαγητά, προσιούτο με σύκα, κόκκινο κρασί, νιόκι, ψητό με πατάτες στο φούρνο, σαλάτες, ελιές, αχλάδια σε κρέμα μασκαρπόνε, κεράσια σε κόκκινο κρασί, παγωτό φουντούκι, μυρωδάτος καφές.

Η συγγραφέας έχει κάθε λόγο να περάσει τις διακοπές του καλοκαιριού και των Χριστουγέννων φιλοξενώντας φίλους στο σπίτι της Τοσκάνης αλλά και να δοξάσει μέσα από τα γραπτά της την πανέμορφη ιταλική φύση, την ιστορία της περιοχής και τη μοναδική ιταλική κουζίνα.

Ένα υπέροχο ταξιδιωτικό βιβλίο που θα σε γεμίσει με όμορφες εικόνες, μοσχοβολιές από φούρνους και τηγάνια και αγάπη για τη φύση αυτής της διάσημης περιοχής που δεν έχει ταίρι της στον κόσμο. Της Τοσκάνης!

Αν θέλεις να το αγοράσεις κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης