ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Tiger Hills

Tiger Hills

Post by: 19/08/2013 0 comments

                                                           ΒΙΒΛΙΟΜυθιστόρημα

Sarita Mandanna

Tiger Hills

A land in turmoil, a love in hiding

Εκδόσεις PhoenixPaperback

Μια ιστορία που θα σε κάνει να κλάψεις από συγκίνηση. Πάρε δίπλα σου να έχεις χαρτομάντιλα. Διαδραματίζεται στις απέραντες εκτάσεις του καφέ της επαρχίας Κοόργκ, σε μια περιοχή που ονομάζεται «η Σκωτία της Ινδίας». Ένα μυθιστόρημα, γραμμένο από Ινδή που δίνει όχι μόνο τις γεύσεις, τις μυρωδιές και τις παραδόσεις της Ινδίας αλλά και τους χαρακτήρες, τις συνθήκες, τα γεγονότα που διαμόρφωσαν τους ήρωες εδώ.

Η Ντέβι μεγαλώνει μαζί με τον Ντεβάννα που φθάνει σπίτι τους μικρό παιδί, μετά από δραματικές συνθήκες. Τα δύο παιδιά είναι αυτοκόλλητα, με τον Ντεβάννα να τρέχει μονίμως πίσω από τη φούστα της Ντέβι. Σιγά – σιγά, ο Ντεβάννα αναπτύσσει ερωτικά συναισθήματα για τη Ντέβι, όμως καθώς είναι αναβλητικός και εσωστρεφής, όλο αναβάλλει να της εξομολογηθεί τον έρωτά του.

Η Ντέβι, όμως, ερωτεύεται τον ξάδελφο του Ντεβάννα, τον Ματσού, που παιδί ακόμη, 11 ετών, σκοτώνει μόνος του μια τίγρη.

Τα δύο παιδιά πηγαίνουν σχολείο. Ο Ντεβάννα είναι εξαιρετικός μαθητής και τον στέλνουν σε ένα ακριβό ιεραποστολικό σχολείο, για να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις. Ο δάσκαλός του, τον συστήνει να συνεχίσει τις σπουδές του σε κολλέγιο ακολουθώντας την ιατρική.

Αυτή όμως η τεράστια ευκαιρία γίνεται μια κόλαση για τον Ντεβάννα, αφού πέφτει σα χέρια ενός μεγαλύτερου φοιτητή που τον «βάζει στο μάτι» και τον βασανίζει καθημερινά, τάχα «για το καλό του» (bullying πολύ προχωρημένο). Ο Ντεβάννα, καθώς είναι εσωστρεφής και παθητικός χαρακτήρας, όχι μόνο δεν αναφέρει τα δεκάδες επεισόδια εσωσχολικής βίας – ενώ του δίνεται η ευκαιρία από τους καθηγητές του – αλλά μια μέρα, μη αντέχοντας τα βασανιστήρια, φεύγει σαν τρελός εγκαταλείποντας για πάντα τις σπουδές του.

Βαθύτατα στενοχωρημένος, καταναλώνει μεγάλες ποσότητες τζιν και, μεθυσμένος, παίρνει το αυτοκίνητο για το χωριό του. Εκεί, συναντάει τη Ντέβι και της εξομολογείται τον έρωτά του. Αλλά η Ντέβι τον απωθεί, λέγοντάς του ότι δεν τον θέλει. Απελπισμένος ο βασανισμένος Ντεβάννα, βιάζει την Ντέβι, εν τω μέσω μιας καταιγίδας, που καλύπτει τις κραυγές της κοπέλας.

Όμως η Ντέβι έχει ήδη δώσει σημεία αγάπης στον Ματσού, του έχει ήδη υποσχεθεί ότι θα τον αγαπάει για πάντα και ότι θα τον περιμένει όσο κρατάει ο όρκος του: ο Ματσού, όταν σκότωσε την τίγρη, ορκίστηκε σαν «τάμα» να μην παντρευτεί για 12 χρόνια!

Τρεις βδομάδες μετά το βιασμό, η Ντέβι ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος. Απελπισμένη η οικογένειά της θέλει να ξεπλύνει την ντροπή με το γάμο των δύο παιδιών. Η Ντέβι ζητάει από τη γιαγιά της να ειδοποιήσουν τον Ματσού για να εμποδίσει το γάμο. Όμως η γιαγιά της τη συμβουλεύει να μη βγάλει κουβέντα, να μην αποκαλύψει σε κανένα το βιασμό της ή την εγκυμοσύνη της!

Έτσι η Ντέβι παντρεύεται τον Ντεβάννα, χωρίς να θέλει να τον δει μπροστά της, χωρίς να του επιτρέπει να έρθει στο κρεβάτι της και του υπόσχεται ότι θα τον μισεί για πάντα και ότι δεν θα τον συγχωρήσει ποτέ.

Η ιστορία μόλις έχει αρχίσει….Τα μυστικά του Ντεβάννα από το σχολείο και της Ντέβι από τον τρόπο σύλληψής του γιου της, θα στοιχειώσουν τις γενιές που έρχονται.

Ποια θα είναι η ζωή του Ματσού; Τι θα κάνει ο Ντεβάννα μόλις καταλάβει ότι η Ντέβι αγαπάει τον Ματσού, γι αυτό δεν τον θέλησε ποτέ; Πώς η Ντέβι θα αποκτήσει μια μεγάλη φυτεία καφέ και γιατί θα την ονομάσει Tiger Hill (οι Λόφοι της Τίγρης); Τι αμαρτίες θα πληρώσει ο Ναντζού, ο γιος της Ντέβι και του Ντεβάννα;

Ειλικρινά, πραγματικά, η ιστορία αυτή σου δίνει νέες διαστάσεις για την αντοχή των ανθρώπων και για την αγάπη. Πόσο οι καρδιές διψάνε να αγαπηθούν, πόσο βασανίζονται με την έλλειψή της και πόσο πικραίνονται και κλείνουν με την απόρριψη και τις ανατροπές της ζωής.

Οι ήρωες και η πλοκή είναι τόσο αληθινές, σαν να μην είναι προϊόν φαντασίας αλλά η περιγραφή μιας οικογενειακής τραγωδίας με το στόμα μιας νεότερης γενιάς.

Αξίζει άπειρες φορές να το διαβάσεις. Γιατί πέρα από την συναρπαστική ιστορία, το άρωμα της Ινδίας και το παράθυρο στη ζωή της επαρχίας Κοόργκ, θα σε ταξιδέψει μακριά από την πραγματικότητά σου.

Αν θέλεις να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης