ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη: Η διαθήκη του Ζάνα, παρουσίαση και περίληψη του βιβλίου

Post by: 17/07/2017 0 comments

Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη

Η διαθήκη του Ζάνα

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

 

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με καταιγιστική πλοκή. Η ιστορία του Ζάνα, ενός εγκαταλειμμένου αγοριού στα βουνά της Ηπείρου, που τον βρίσκει ο άρχοντας του τόπου και τον μεγαλώνει σαν παραγιό, μαζί με τα παιδιά του.

Η ζωή του είναι μια σειρά από πίκρες, προδοσίες, κακουχίες. Παρόλα αυτά, καταφέρνει όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να ζήσει περιπέτειες, να γυρίσει τη μοίρα του και να γίνει από τους πλουσιότερους Έλληνες της γενιάς του.

Όταν πεθαίνει, στη διαθήκη του αφήνει τρία άγνωστα μεταξύ τους πρόσωπα σαν δικαιούχους: το νεαρό λόρδο Έντουαρντ από την Αγγλία, και τη Ζέτα και την Ελενίτσα από την Ελλάδα, να κληρονομήσουν την τεράστια περιουσία του, υπό τον όρο να βρουν τον δολοφόνο της εγγονής του.

Τι συνδέει αυτά τα φαινομενικά παράταιρα πρόσωπα, ώστε να είναι πιθανοί συνδικαιούχοι; Και οι τρεις τους αναζητούν το παρελθόν του Ζάνα Αλεξάνδρου, για να καταλάβουν κάθε κεφάλαιο της ζωής του. Οι αναγνώστες γνωρίζουν τους άντρες που διαμόρφωσαν τη ζωή του, τις γυναίκες που τον αγάπησαν και επηρέασαν τις αποφάσεις, την ευτυχία και τις τραγωδίες που τον σημάδεψαν.

Καθώς τα τρία πρόσωπα αρχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της ζωής του Ζάνα, μαζί και ο αναγνώστης ακολουθεί μια κινηματογραφική πλοκή, πηγαίνοντας από ανατροπή σε ανατροπή και έκπληξη σε έκπληξη.

  • Η πλοκή είναι τόσο πυκνή και συναρπαστική και οι ανατροπές τόσο συχνές, σχεδόν σε κάθε σελίδα, που μένεις με μια συνεχή αγωνία, περιμένοντας την εξέλιξη της ιστορίας χωρίς να μπορείς να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου. Οι σπιρτόζικοι διάλογοι σε συνεπαίρνουν από την πρώτη στιγμή. Υπέροχες εικόνες της φύσης και ατμοσφαιρικές περιγραφές αποτελούν κεφάλαια αυτού του βιβλίου.
  • Ο ήρωας του βιβλίου, οι ηρωίδες και οι υπόλοιποι ήρωες είναι γεμάτοι έρωτα, πάθη και συχνά μνησικακία, ιδανική συνταγή για δυνατές εκδικήσεις που διαπερνούν το βιβλίο.
  • Η Κατέρω, η Μαίρη, η Αγαθή διεκδικούν την καρδιά του, αλλά εκείνος θα ερωτευτεί, δοσμένος απόλυτα, μόνο δύο φορές στη ζωή του.
  • Το σεξ έχει σημαντικό βάρος στο βιβλίο. Η φλόγα της επιθυμίας, οι καταπιεσμένες ανάγκες, οι ιδιαίτερες προτιμήσεις ηρώων και ηρωίδων, προσφέρουν καυτές σκηνές και κάπου-κάπου άρωμα διαστροφής, σε ένα μυθιστόρημα ήδη πλούσιο από συγκινήσεις.
  • Ο αναγνώστης θα βιώσει το ένα μετά το άλλο, συνεχή κύματα εναλλαγής συναισθημάτων: αγωνία, θλίψη, χαρά, δικαίωση, απογοήτευση, ελπίδα, θυμό. Η συγγραφέας δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα από τις συνεχείς ανατροπές. Αποκαλύπτοντάς σου μικρά κομματάκια από το παζλ της ιστορίας της, σε κάνει να θέλεις παραπάνω.
  • Μέχρι και το τελευταίο κεφάλαιο, οι εκπλήξεις και ανατροπές που σου αποκαλύπτονται με μαεστρία σε ξαφνιάζουν απρόσμενα. Μόνο στο τελευταίο κεφάλαιο ο αναγνώστης αποκτά εικόνα για το σύνολο της ζωής του ήρωα Ζάνα και για τα μεγάλα μυστικά που κρύβει με τόση επιμέλεια από όλους.
  • Το μυθιστόρημα είναι γραμμένο στο σήμερα. Η συγγραφέας με συνεχή flash back σου ανοίγει ένα κουρτινάκι στο παρελθόν για να δεις τι έχει ζήσει στην πολυθρύλητη ζωή του ο δυνατός της ήρωας, ο Ζάνας.
  • Απλά συναρπαστικό. Πριν φύγεις διακοπές βεβαιώσου ότι το έχεις μαζί σου στη βαλίτσα σου.
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης