ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

The summer without men

The summer without men

Post by: 22/10/2012 0 comments

ΒΙΒΛΙΟΜυθιστόρημα

Siri Hustvedt

The summer without men

Εκδόσεις Sceptre

Η Σουηδικής καταγωγής συγγραφέας Σίρι Χούστβεντ, ζει στο Μπρούκλιν με το σύζυγό της, επίσης συγγραφέα, Πωλ Όστερ. Δεν ξέρω πώς είναι να ζεις στο ίδιο σπίτι με ένα ιερό τέρας της Αμερικανικής λογοτεχνίας. Ο αγώνας είναι άνισος.

Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω αυτό το μυθιστόρημα. Εσωστρεφές θα το έλεγα. Το θέμα του; Ο χωρισμός. Βέβαια και το Eat, Pray and Love είχε θέμα το χωρισμό αλλά ήταν τόσο συναρπαστικό με τα ταξίδια αυτογνωσίας και αναζήτησης της έμπνευσης μέσα από άλλους πολιτισμούς που δε νιώθεις καμιά στενοχώρια. Εδώ, η ιστορία έχει πολλή εσωτερική σκέψη και πληροφορίες, σαν να έχει και λίγα στοιχεία δοκιμίου.

Η ηρωίδα, μόλις την αφήσει ο άντρας της, παθαίνει νευρικό κλονισμό και μπαίνει για κάποιες μέρες σε άσυλο. Αμέσως μετά, παίρνοντας φάρμακα, πηγαίνει να περάσει κάποιες μέρες ένα καλοκαίρι στο Bonden (όπου ζει η μητέρα της) διδάσκοντας ποίηση σε ένα καλοκαιρινό τμήμα με μαθήτριες 7 έφηβα κορίτσια.

Εκεί έρχεται αντιμέτωπη με τα γηρατειά, αφού γνωρίζει τις φίλες της μητέρας της, «κορίτσια» μεταξύ 75 και 90 ετών καθώς και με την άκρατη ψυχολογική βία (bulling) των 13χρονων εφήβων. Παράλληλα, έχει το χρόνο να σκεφτεί το δικό της παρελθόν. Η επούλωση από τα τραύματά της έρχεται αλλά πριν το αίσιο τέλος της ιστορίας.

Γλυκόπικρο βιβλίο, ρεαλιστικό, ενδιαφέρον.

Το τέλος; Ανατρεπτικό και ευχάριστο, αφού ο άντρας της επιστρέφει μετανιωμένος μετά το «διάλειμμα» από το γάμο τους.

Θα το πάρεις γιατί είναι ενδιαφέρον και καθόλου «ρομαντικό». Είναι 100% αληθινό, σαν να άκουγες την ιστορία μιας φίλης σου.

Για να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ.

Αν το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά, παρακαλώ ενημερώστε το site για να αναρτήσουμε την πληροφορία.
 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης