ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

The sins of the father

The sins of the father

Post by: 17/09/2012 0 comments

ΒΙΒΛΙΟΜυθιστόρημα

Jeffrey Archer

The sins of the father

Εκδόσεις MacMillan

Αυτή είναι η συνέχεια της ιστορίας του Χάρρυ από το Μπρίστολ. Το πρώτο βιβλίο με τίτλο Only Time will Tell τελειώνει εκεί που ο Χάρρυ πνίγεται στη θάλασσα (όχι, δεν έχει πνιγεί).

Ο Άρτσερ είναι ένας μοναδικός μυθιστοριογράφος. Στη συγκεκριμένη σειρά, παρακολουθείς με απόλυτη αφοσίωση την ζωή του Χάρρυ Κλίφτον από μικρό παιδί. Αλλά, ακόμα και αν δεν έχεις διαβάσει το πρώτο βιβλίο της σειράς, δε σε εμποδίζει τίποτα να πας κατευθείαν στο δεύτερο, The sins of the father. Είναι έτσι γραμμένο που, κατά ένα μεγάλο μέρος, η ιστορία λειτουργεί και εντελώς ανεξάρτητα.

Εδώ, ο Χάρρυ γίνεται αντικείμενο μιας μεγάλης αδικίας, αφού ξεκινάει τη ζωή του στην Αμερική (και στο βιβλίο) κατηγορούμενος και στη φυλακή. O Άρτσερ, από εδώ το πάει από εκεί το φέρνει, μια φυλακή παίζει πάντα ρόλο στην ιστορία του.

Μετά τη θητεία του στη φυλακή, ο Χάρρυ βρίσκεται σε νέες περιπέτειες.

Η ιστορία ξετυλίγεται σαν πάζλ, παρακολουθώντας κεφάλαιο – κεφάλαιο όσα συμβαίνουν στον Χάρρυ, στην αγαπημένη του Έμμα, στον αδελφό του Τζάιλς, στον πατέρα της Ούγκο και στην μητέρα του Μέηον. Κάθε κεφάλαιο περιγράφει τι συμβαίνει στον κάθε ήρωα ξεχωριστά προχωρώντας στην πλοκή της ιστορίας κατά ένα βήμα.

Στο μεταξύ, έχει ξεσπάσει ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος και παρακολουθούμε το Χάρρυ από τη φυλακή να βρίσκεται στο μέτωπο στην Ευρώπη, ο Τζάιλς να κατατάσσεται στο στρατό παρά την αχρωματοψία του, να παρασημοφορείται στο Τομπρούμ αλλά να αιχμαλωτίζεται από τους Γερμανούς, η Έμμα να ψάχνει στην Αμερική τα ίχνη του Χάρρυ, η μητέρα του να παίρνει προαγωγή και τρεις προτάσεις γάμου, ο Ούγκο να αφαιμάζει τα οικονομικά από την εταιρία των ναυπηγείων του παππού του ζώντας έκλυτη ζωή.

Ο Άρτσερ συνεχώς μας ετοιμάζει ανατροπές αλλά και καθάρσεις. Σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου, κάθε ήρωας πέφτει σε νέες δοκιμασίες, νέες αδικίες, νέες παγίδες, όπου οι αξίες και οι δυνάμεις του δοκιμάζονται.

Και φυσικά, στο τέλος, μας αφήνει μετέωρους, αφού θα ακολουθήσει τρίτο βιβλίο στη σειρά.
Αν έχεις ένα Σάββατο ή δύο βράδια στη διάθεσή σου, φτάνεις στο τέλος του βιβλίου γεμάτος περιέργεια και ενθουσιασμό για όσα τραβάνε άλλοι και παρακολουθείς εσύ.

Αγόρασέ το, Άρτσερ είναι.

Για να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ.

Αν το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά, παρακαλώ ενημερώστε το site για να αναρτήσουμε την πληροφορία.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης