ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

The Ravenscar Dynasty

Post by: 30/03/2015 0 comments

Barbara Taylor Bradford

The Ravenscar Dynasty

Εκδόσεις Harper Collins

 

“Η Δυναστεία του Ρέηβενσκαρ” της Μπάρμπαρα Τέηλορ Μπράντφορντ, είναι ένα υπέροχο μυθιστόρημα – τύπου έπος (saga) – που διάβασα στα αγγλικά.

Η Μπάρμπαρα Τέηλορ Μπράντφορντ έχει γράψει δεκάδες μυθιστορήματα, τα περισσότερα επικά, έχοντας πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια αντίτυπα. Έχει στυλ, έχει πένα, έχει δυνατούς ήρωες.

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα εξιστορεί τα πάθη και τις απιστίες, τους θριάμβους, τους έρωτες, την δίψα για ισχύ και χρήμα, τις φιλοδοξίες και τις συνομωσίες της “δυναστείας” Ντεραβένελ.

Η ιστορία της οικογένειας ξεκινάει μια κρύα ημέρα του χειμώνα του 1904 και σταματάει το 1922 στο συγκεκριμένο μυθιστόρημα, το οποίο όμως, θα έχει και συνέχειες που θα εξιστορούνται σε νεότερα βιβλία, μέχρι να φτάσει στις μέρες μας.

Εδώ, λοιπόν, σε αυτό το – πώς να το πω; – πρώτο μέρος της ιστορίας;… εδώ λοιπόν η ιστορία ξεκινάει όταν ο πατέρας της οικογένειας με ένα γιο του σκοτώνονται σε μια πυρκαγιά στην Ιταλία. Έτσι, ξαφνικά και απροσδόκητα, πατριάρχης της οικογένειας γίνεται, μέσα σε μια νύχτα, ο μεγάλος τους γιος, ο ωραίος, άπειρος, κυνηγός του άλλου φύλου δεκαεννιάχρονος φοιτητής Έντουαρντ.

Ο Έντουαρντ, με τη βοήθεια του εξαδέλφου του Νέβιλ και του κολλητού του φίλου Γουίλ προσπαθεί να βρει την αλήθεια για την απώλεια των δικών τους ανθρώπων καθώς και να κερδίσουν τον έλεγχο της τεράστιας αυτοκρατορίας που έχει χαθεί εδώ και εξήντα χρόνια.

Όμως ο νεαρός Έντουαρντ πρέπει να εκθρονίσει τον εξάδελφό του Χένρυ διεκδικώντας τα ηνία στην αυτοκρατορία των επιχειρήσεων της οικογένειας.

Άτακτος, καθώς είναι, ο Έντουαρντ έχει αδυναμία στις όμορφες, ξανθές και χήρες γυναίκες του Λονδίνου. Αγαπάει τη Λίλυ, η οποία μένει έγκυος μαζί του αλλά σκοτώνεται από ένα περίεργο ατύχημα, αφήνοντάς τον μοναδικό κληρονόμο της. Στη συνέχεια παντρεύεται μυστικά την όμορφη Ελισάβετ, επίσης χήρα με παιδιά, και κάνει οικογένεια μαζί της ενώ, παράλληλα, διατηρεί ερωτική σχέση και με την παντρεμένη Τζέην.

Με τη βοήθεια των δύο φίλων του, τον ξάδελφο Νέβιλ και τον κολλητό Γουίλ, ο Έντουαρντ ξανακερδίζει το πάνω χέρι στην αυτοκρατορία.

Όμως, θα σοκαριστεί από την προδοσία που εκδηλώνεται και παραλίγο να διαλύσει την οικογένεια και την επιχείρηση μαζί.

Δραματικά γεγονότα θα δώσουν τη λύση στην προδοσία που θα συνοδευτούν από άλλα, ανάλογα γεγονότα, που λαμβάνουν χώρα στον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο.

Έρωτας, δυνατή δράση, πλοκή και εκπληκτικές περιγραφές είναι τα όπλα της Μπάρμπαρα Τέηλορ Μπράντφορντ. Δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου, κι ας είναι 592 σελίδες. Ένα “πλούσιο” χορταστικό μυθιστόρημα που τα έχει όλα!

Μακάρι να υπήρχε μεταφρασμένο και στα ελληνικά…

Αν θέλεις να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης