ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

The Litigators

Post by: 16/04/2012 0 comments

Βιβλίο – μυθιστόρημα

John Grisham

The Litigators

Εκδόσεις Doubleday

Λατρεύω John Grisham! Ο άνθρωπος, όταν έχει κέφια δεν συγκρίνεται με κανέναν σε δικαστικά θρίλερ.

Δεν είναι μόνο που γράφει εκπληκτικές ιστορίες με ενδιαφέρουσα πλοκή, είναι και που μαθαίνεις πράγματα από αυτόν.

Είναι και που έχει ξεκάθαρες αρχές. Οι κακοί τιμωρούνται. Οι τεμπέληδες δικηγόροι χάνουν. Οι μικροί κερδίζουν τους μεγάλους.

Ο Grisham έκανε προσπάθειες να γράψει και κάτι άλλο, παιδικά μυθιστορήματα, διηγήματα αλλά δεν του βγήκαν. Η δύναμή του είναι το δικαστικό μυθιστόρημα.

Εδώ ο λατρεμένος συγγραφέας έχει παραλάβει δύο θέματα: τις φαρμακευτικές εταιρίες και τις εταιρίες παιχνιδιών. Και στα δύο cases είναι μπλεγμένος ένας νεαρός δικηγόρος που «κάηκε» δουλεύοντας 5 χρόνια σε μια γιγάντια δικηγορική εταιρία δεκατέσσερις ώρες τη μέρα. Αποχωρεί, λοιπόν, μια μέρα στα καλά καθούμενα και πηγαίνει, εντελώς τυχαία, να εργαστεί σε μια μικρή δικηγορική εταιρία δύο losers, δύο δικηγόρων της πλάκας.

Οι τρεις μαζί είναι το τρίο στούτζες που προσπαθεί να ζητήσει αποζημίωση για λογαριασμό μια χήρας κάνοντας αγωγή εναντίον της τρίτης μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρίας της Αμερικής.

Στη διαδικασία της ιστορίας μαθαίνουμε πολλά. Για τις δοκιμές των φαρμάκων στη διαδικασία έρευνας, για τους δικηγόρους που βρίσκουν αφορμές να επιτίθενται συστηματικά στις φαρμακευτικές εταιρίες για να γίνουν πλούσιοι, για το lobbying στη Γερουσία και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα μαθαίνουμε πολλά και για τις χρωμομπογιές που περιέχουν μόλυβδο οι οποίες, αν καλύψουν παιδικά παιχνίδια (ενώ εννοείται ότι απαγορεύεται) μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και θάνατο των παιδιών που τα βάζουν στο στόμα τους.

Η ιστορία του νεαρού δικηγόρου που πρωταγωνιστεί στο βιβλίο είναι γεμάτη περιπέτειες, λάθη, μαθήματα και αλληλεγγύη, συμπόνια και πολλή ανθρωπιά. Αυτό είναι ένα νέο στοιχείο στις ιστορίες του Grisham. Και μου αρέσει πολύ.

Και το ρωτάς; Φυσικά θα διαβάσεις The Litigators. Θέλουμε ο Grisham να μας γράφει ιστορίες και τον ενισχύουμε.

Αν θέλετε να αγοράσετε το βιβλίο, κάντε κλικ εδώ

Αν το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά, παρακαλώ ενημερώστε το site για να αναρτήσουμε την πληροφορία.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης