ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

The forty rules of love

Post by: 07/05/2012 0 comments

Βιβλίο – Μυθιστόρημα

Elif Shafak

The forty rules of love

Every true love and friendship is a story of unexpected transformation

Εκδόσεις Viking

Τι αριστοτεχνικό βιβλίο! Μακάρι να το είχα γράψει εγώ και όχι η καταπληκτική συγγραφέας Elif Shafak. Είναι ένα από τα λίγα βιβλία που οι σελίδες του σε αφήνουν καλύτερο άνθρωπο.

Η Elif Shafak είναι Τουρκάλα συγγραφέας, μόλις 40 ετών και έχει ήδη γράψει 12 βιβλία (8 μυθιστορήματα). Γεννήθηκε στο Στρασβούργο μεγάλωσε στη Μαδρίτη και στη Φιλαδέλφεια και ζει στην Κωνσταντινούπολη.

Το βιβλίο της Forty Rules of Love εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2010 και έχει πουλήσει πάνω από 550.000 αντίτυπα (η προηγούμενη επιτυχία της ήταν το βιβλίο The Bastard of Instanbul – επίσης γράφτηκε στα αγγλικά)

Η ιστορία του μυθιστορήματος είναι εμπνευσμένη από τους Σούφι.

Μια Αμερικανίδα αστή, δυστυχής στο γάμο της, αναλαμβάνει τη νέα της δουλειά, να διαβάζει βιβλία για λογαριασμό ενός εκδοτικού οίκου και να εκφέρει άποψη. Το πρώτο βιβλίο που αναλαμβάνει να διαβάσει είναι το Sweat Blasphemy (γλυκιά ύβρις) που έχει γράψει ένας Aziz Zahara.

Η ηρωίδα του βιβλίου ενθουσιάζεται από την ιστορία που διαβάζει: την αναζήτηση από τον κληρικό Σούφι Δερβίση Shams of Tabriez του περίφημου Rumi, ποιητή και Μύστη. Πώς ο Rumi επηρεάζει και αλλάζει τον κληρικό Shams σε ποιητή, μύστη και ακόλουθο της αγάπης.

Μαγεύεται επίσης από τα 40 μαθήματα αγάπης, τους 40 κανόνες, όπως τους μετέδωσε ο Shams μεταφέροντας την ανάγκη μας για την παρουσία της αγάπης στον καθένα μας.

Διαβάζοντας αυτήν την ιστορία, η ηρωίδα του βιβλίου ταυτίζεται με τον Shams και απελευθερώνεται μέσω των 40 μαθημάτων της αγάπης.

Το συναρπαστικό στο μυθιστόρημα αυτό είναι οι δύο παράλληλες πλοκές, η μία στο σήμερα με την Αμερικανίδα αστή και η άλλη που σε ταξιδεύει στο 13ο αιώνα, στο Μυστικισμό, στις μυρωδιές της Ανατολής.

Πολύ τολμηρό βιβλίο, η βία συνυπάρχει με την αγάπη και ο φθόνος με την ανθρωπιά.

Προσωπικά, έγραψα σε ένα notebook και τα 40 μαθήματα αγάπης.

Αν θέλεις να σκέφτεσαι, να είσαι εξελιγμένος, να είσαι άνθρωπος, αγόρασέ το. Και διάβασέ το απόψε.

Αν θέλετε να αγοράσετε το βιβλίο, κάντε κλικ εδώ

Αν το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά, παρακαλώ ενημερώστε το site για να αναρτήσουμε την πληροφορία.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης