ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

The art of hearing heartbeats

The art of hearing heartbeats

Post by: 26/08/2013 0 comments

                                                            ΒΙΒΛΙΟΜυθιστόρημα

Jean – Philipp Sendker

The art of hearing heartbeats

Εκδόσεις Polygo

«Η τέχνη του να ακούς τους χτύπους της καρδιάς», είναι η ιστορία ενός επιτυχημένου δικηγόρου από τη Νέα Υόρκη, με καταγωγή από τη Βιρμανία που, μια μέρα, εξαφανίζεται από την οικογένειά του!

Τέσσερα χρόνια μετά, η κόρη του ανακαλύπτει ένα γράμμα του πατέρα της γραμμένο προ τριακονταετίας, που απευθύνεται σε μια κοπέλα από τη Βιρμανία!

Πηγαίνει, λοιπόν, να τον βρει στην άκρη του κόσμου, σε ένα μικρό βιρμανικό χωριό, προσπαθώντας να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισής του.

Εκεί, βρίσκει την αρχή μιας πονεμένης, βαθιάς και γεμάτη άρωμα Ανατολής, ιστορία αγάπης.

Ανακαλύπτει ότι ο πατέρας της, μικρός τυφλώθηκε από καταρράκτη σε ηλικία 9 ετών. Προσπαθώντας να επιβιώσει σαν ορφανό υπό την προστασία μιας γειτόνισσας, γνωρίζει ένα κοριτσάκι, επίσης άτυχο με δυσπλασία των ποδιών, που δεν μπορεί να περπατήσει. Τα δύο παιδιά αλληλοσυμπληρώνονται. Ο ένας γίνεται τα μάτια ή τα πόδια του άλλου.

Ο μικρός Τιν, Γουίν, καθώς δεν έχει όραση να δει τα μονοπάτια, τα ποτάμια, τα μοναστήρια και τα φρούτα, αναπτύσσει τις άλλες του αισθήσεις και ειδικά την ακοή και τη διαίσθησή του.

Έτσι, σιγά – σιγά μαθαίνει να ακούει τον χτύπο από τις καρδιές των ανθρώπων και να διακρίνει από το χτύπο τους αν οι άλλοι είναι θυμωμένοι, ενθουσιασμένοι, αδιάφοροι ή παγωμένοι.

Ο Τιν Γουίν, μαζί με τη νεαρή του φίλη, μεγαλώνουν και κάνουν σχέδια για να παντρευτούν. Ώσπου, μια μέρα ο πλούσιος θείος του μικρού, στέλνει να τον φέρουν στην πρωτεύουσα Ρανγκούν με στόχο να κάνει ένα ψυχικό και να τον γιατρέψει.

Ο νεαρός, πράγματι πηγαίνει στη Ρανγκούν όπου εγχειρίζεται και βρίσκει το φως του.

Πώς ο νεαρός θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη; Τι θα γίνει πίσω στη Βιρμανία η κοπέλα που αγαπάει; Πόσα χρόνια θα ζήσουν χωριστά και γιατί ο νεαρός δεν γυρίζει πίσω; Τι θα γίνει όταν πάρει την απόφαση; Ποια έκπληξη, ποιο μυστικό τον περιμένει στη Βιρμανία;

Όλα τα ανακαλύπτει η κόρη του και μαζί ανακαλύπτει μια συγκλονιστική ιστορία απόλυτης αγάπης χωρίς όρους.

Ο συγγραφέας, παρά το γαλλικό του όνομα, είναι Γερμανός από το Αμβούργο, υπήρξε ανταποκριτής στην Ασία για το περιοδικό Stern από το 1995 ως το 1999. Έχει μια καλή γνώση από τις μυρωδιές, τη ζωή, τις δεισιδαιμονίες και την παθητικότητα των κατοίκων της Μπούρμα (Βιρμανίας ή Μι-Αν-Μαρ).

Η έντονη ιστορία του, η ιστορία αγάπης που μας περιγράφει είναι τόσο απόλυτη και δυνατή παρά τα βάσανα, τα εμπόδια και την απόσταση των ηρώων, που θα περίμενες να την έχει γράψει γυναίκα!

Στα χέρια σου κρατάς ένα πολύ διαφορετικό μυθιστόρημα, που με το συναίσθημα, παντρεύει δύο κόσμους: την πνευματικότητα της Ανατολής με το ρομαντισμό της Δύσης. Η ιστορία αγάπης του Ζαν Φιλίπ Σέντεκερ επιβεβαιώνει την πίστη μας στην αντοχή της ανθρώπινης καρδιάς.

Αν θέλεις να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης