ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Τα πέντε κλειδιά

Post by: 15/12/2014 0 comments

Λένα Μαντά

Τα πέντε κλειδιά

Εκδόσεις Ψυχογιός

  • Θα ήθελα να απομονώσω το “φαινόμενο” που λέγεται Μαντά και να μιλήσω αποκλειστικά για το νέο της βιβλίο. “Τα πέντε κλειδιά” (εκδόσεις Ψυχογιός) είναι ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα. Η Λένα Μαντά είναι εξαιρετική storyteller. Ξέρει να σου χτίζει μια ιστορία γεμάτη δράση, που δημιουργεί αγωνία, υποψίες, ενδιαφέρον, ταύτιση. Ξέρει να σε βάζει στα παπούτσια των ηρώων της και να κατανοείς, αν όχι να συμπάσχεις, με τα προβλήματά τους.

  • Η ιστορία είναι ένα αστυνομικό θρίλερ, μπορώ να πω μια υπερπαραγωγή, που αποδεικνύει ότι ο πλούτος έχει κι αυτός τα βάσανά του. Η Κυβέλη είναι παντρεμένη με τον πλούσιο Ορέστη, ο οποίος είναι στείρος. Κατά τη διάρκεια του γάμου της κάποια στιγμή επιστρέφει προσωρινά σε μια παλιά της αγάπη, από την οποία προκύπτει μια εγκυμοσύνη και ένα παιδί που η Κυβέλη κρατάει μυστικό από τον άντρα της. Πέντε χρόνια αργότερα, το κοριτσάκι απαγάγεται και η ηρωίδα του βιβλίου θα πρέπει να λύσει πέντε γρίφους, ο ένας πιο επώδυνος από τον άλλον, ώστε να φτάσει στην απελευθέρωση της μικρής της κόρης, και μάλιστα χωρίς να γίνει αντιληπτή από τον άντρα της.

  • Η συγγραφέας, με πολλή μαεστρία, όχι μόνο έχει σκεφτεί όλες τις σπαζοκεφαλιές που συνθέτουν μια δυνατή πλοκή αλλά τις αποκαλύπτει λίγο-λίγο στους αναγνώστες της, αφού τους παραπλανήσει μερικές φορές.

  • Έτσι, το ενδιαφέρον μένει αμείωτο και το σασπένς αυξάνεται καθώς αυξάνονται οι σελίδες του βιβλίου… 527 το σύνολό τους.

  • Η ιστορία περικλείει πολλά: τον βουβό κι ανεκδήλωτο έρωτα του συζύγου, την αγωνία της μάνας, τις συνεχείς ανατροπές πάνω στις υποψίες του ποιος είναι ο ένοχος, την περιγραφή μιας πλούσιας ζωής (βίλες, υπηρέτες, δεξιώσεις, ταξίδια), την αστυνομική πλοκή, τις κινηματογραφικές σκηνές, το θρίαμβο της αγάπης και της αγίας οικογένειας. Με άλλα λόγια είναι μία υπερπαραγωγή που τα συμπεριλαμβάνει όλα.

  • Δεν είναι τυχαίο που οι χιλιάδες αναγνώστες της Λένας Μαντά – και τώρα έρχομαι στο “φαινόμενο” – την παρακολουθούν από κοντά, περιμένοντας κάθε της επόμενο μυθιστόρημα. Κάθε της βιβλίο όχι μόνο είναι εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο αλλά και πραγματεύεται ένα εντελώς καινούριο κοινωνικό θέμα, με εντελώς άλλο ύφος. Το μόνο τους κοινό είναι μια ιστορία με πλούσια δράση που σε καθηλώνει.

Περιμένοντας το επόμενο, λοιπόν!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης