ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Sun-Mi Hwang: Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί-πληροφορίες και περίληψη του βιβλίου

Post by: 20/02/2017 0 comments

SunMi Hwang

Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί

Εκδόσεις Διόπτρα

Μετάφραση: Αναστασία Καλλιοτζή

Το καινούριο υπέροχο και συμβολικό μυθιστόρημα της Κορεάτισας Σουν Μι Χουάνγκ θα σε συναρπάσει, θα σου προσφέρει πολλά γλυκά και ανθρώπινα συναισθήματα.

Αν σου άρεσε το προηγούμενό της, “Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει”, αυτό εδώ θα σε συναρπάσει.

Η συγγραφέας γράφει συμβολικές ιστορίες, με ήρωες ζώα. Όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα, αγάπη φόβος, αφοσίωση, μητρικό ένστικτο, επιθετικότητα, συμφεροντολογία, ξεδιπλώνονται μπροστά στον αναγνώστη. Οι εναλλαγές στην πλοκή, φέρνουν στον αναγνώστη αυτά τα ψυχικά σκαμπανεβάσματα.

Ηρωίδα του βιβλίου είναι μια σκυλίτσα, η Μαλλιαρούλα και οι περιπέτειες της δικής της ζωής παράλληλα με των αφεντικών της.

Η αγάπη των ανθρώπων προς τα ζώα είναι το βαθύτερο νόημα του βιβλίου καθώς και ο πόνος της μάνας για τα παιδιά της.

Η σκυλίτσα έχει, σχεδόν, ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Αγαπάει το αφεντικό της, υποστηρίζει τη δική της οικογένεια κυνηγώντας έναν κλέφτη κουταβιών, είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη και δεν δέχεται να δεθεί με αλυσίδα στο σπιτάκι του κήπου. Αλλά και το αφεντικό, ο παππούς-Στριγκλιάς, σέβεται τις ανάγκες της και την αφήνει ελεύθερη να αλωνίζει, αφού ξέρει ότι θα γυρίσει εκεί που ανήκει, στη δική του αυλή.

Η σχέση του παππού-Στριγκλιά με τη Μαλλιαρούλα είναι συγκινητική. Θα νιώσεις πολλές φορές δυνατά συναισθήματα που θα δακρύσεις, από αυτά που η μοίρα και η φτώχια προδιαγράφουν στη σχέση ανθρώπου και φύλακα-σκύλου.

Η ανάγκη για φαγητό και η επιβίωση, βγάζει και στους δύο χαρακτήρες τη σκοτεινή τους πλευρά. Του παππού-Στριγκλιά που πουλάει τα κουταβάκια, χρησιμοποιώντας τη Μαλλιαρούλα σαν “πηγή” εισοδήματος αλλά και της Μαλλιαρούλας που δεν χαρίζεται σε κανέναν. Περήφανη και μαχητική καθώς είναι, θα υποστηρίζει τη ζωή και το δικαίωμά της για αγάπη.

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα που περνάει ανθρώπινα συναισθήματα και μηνύματα μέσα από την ιστορία ενός ζώου, καλύτερα από ό,τι θα το έκανε ένα οποιοδήποτε άλλο μυθιστόρημα!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης