ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Rogue Lawyer

Post by: 08/08/2016 0 comments

John Grisham

Rogue Lawyer

Εκδόσεις Hodder & Stoughton

“Ο Ταραξίας Δικηγόρος” είναι το νέο, το καλύτερο, το πιο υπέροχο μυθιστόρημα του Τζων Γκρίσαμ. Ένα δικαστικό θρίλερ που ξεχειλίζει από περιπέτειες, ήρωες, επεισόδια παρεμπόδισης ή επιρροή της δικαιοσύνης.

Ο Τζων Γκρίσαμ, δημιούργησε έναν ήρωα, τον Σεμπάστιαν Ραντ, έναν αντικομφορμιστή δικηγόρο που αναζητά την απόδοση της δικαιοσύνης, αγνοώντας το νόμο και χωρίς να τηρεί όλα τα νόμιμα μέσα.

Ο δικηγόρος αυτός μαζί με το βοηθό του, αντιμετωπίζει πάντοτε περιπτώσεις σχεδόν “χαμένες”, που κανείς νομικός δεν επιθυμεί να εκπροσωπήσει στα δικαστήρια. Έτσι, στο μυθιστόρημα, εμπλέκονται μεταξύ τους αρκετές διαφορετικές ιστορίες υπεράσπισης:

  • Η ιστορία ενός νεαρού πνευματικά καθυστερημένου που κατηγορείται αναίτια ότι σκότωσε δύο αδελφούλες (εδώ ο ταραξίας-δικηγόρος ανακαλύπτει τον πραγματικό ένοχο).
  • Η ιστορία ενός ζευγαριού μεσηλίκων, που η αστυνομία μπουκάρει στο σπίτι τους απροειδοποίητα στις 3 το πρωί, χρησιμοποιώντας τα όπλα της. Σκοτώνουν τη γυναίκα και τραυματίζουν θανάσιμα τον άντρα, επειδή εν αγνοία τους, ένας νεαρός γείτονας χρησιμοποιεί το ρούτερ τους για να διακινήσει ναρκωτικά (εδώ ο Σεμπάστιαν Ραντ υποστηρίζει τα θύματα που βρίσκονται εν δικαίω και όχι τους αστυνομικούς που καταχρώνται το νόμο).
  • Η ιστορία ενός νεαρού μποξέρ που χάνει έναν αγώνα και σκοτώνει με γροθιές το διαιτητή (εδώ ο Σεμπάστιαν Ραντ καταφέρνει μια εκπληκτική συμφωνία με τον πρόεδρο του δικαστηρίου για την ποινή του μποξέρ, μέσα στα νομικά πλαίσια, που όμως απορρίπτει ο νεαρός μποξέρ σίγουρος για την αθώωσή του. Καταλήγει με κάθειρξη είκοσι ετών).
  • Η ιστορία ενός πλούσιου μαφιόζου, καταδικασμένου σε θάνατο, που όταν φτάνει η ημερομηνία εκτέλεσής του, έξι χρόνια μετά την καταδίκη του, και βλέποντας ότι δεν παίρνει χάρη, δίνει εντολές και αρχίζουν μια σειρά από εκρήξεις και καταστροφές παντού. Φινάλε; Η απόδραση με ελικόπτερο του καταδικασμένου! Το χρήμα ανοίγει οροφές και όλες τις πόρτες.
  • Παράλληλα, ο ταραξίας-δικηγόρος, Σεμπάστιαν Ραντ, αναλαμβάνει να υπερασπιστεί έναν παρανοϊκό υπόδικο που είναι μπλεγμένος σε trafficking και πορνεία, απαγάγοντας νεαρές κοπέλες. Ανάμεσά τους, την κόρη του αστυνομικού διευθυντή της περιφέρειας που ζει ο Σεμπάστιαν Ραντ.

Και εδώ ο ήρωας του βιβλίου οδηγεί την αστυνομία στους ενόχους εξαρθρώνοντας το δίκτυο των σωματεμπόρων, αφού προηγουμένως για να τον αναγκάσουν να συνεργαστεί με την αστυνομία, ο αστυνομικός διευθυντής απαγάγει για δύο μέρες το γιο του δικηγόρου.

Δράση, αγωνία, ένταση, όλα περιλαμβάνονται στο αριστουργηματικό, καινούργιο μυθιστόρημα του Τζων Γκρίσαμ. Ο συγγραφέας ρίχνει φως στη γκρίζα ζώνη των νόμων των Ηνωμένων Πολιτειών, που δημιουργεί κενά στην απόδοση της δικαιοσύνης. Επιπλέον, φωτίζει τον τρόπο σκέψης των δικαστών που στόχο τους έχουν την νίκη και όχι την απόδοση της δικαιοσύνης. Μόνος, με στόχο την αθώωση των αθώων και τη σωστή εφαρμογή των νόμων, ο Σεμπάστιαν Ραντ τα βάζει με το δικαστικό κατεστημένο, με την αστυνομία, με τον υπόκοσμο και με κάθε μορφή ψέματος, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του. Όμως, σαν μοναχικός ήρωας του δικαίου και των αδυνάτων, ο Ραντ τα καταφέρνει με πρωτότυπες ιδέες και τακτικές στα όρια της παρανομίας, να λάμψει η αλήθεια.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αυτό είναι το motto του, στην ουσία.

Αν, εσύ, αναγνώστη, θέλεις να διαβάσεις ένα μυθιστόρημα που μοιάζει σαν να είναι σενάριο του Χόλυγουντ και που θα σε οδηγήσει στις συναρπαστικότερες στιγμές που έχεις φανταστεί… ξεκίνα να διαβάζεις το “Rogue Lawyer

Τζων Γκρίσαμ, είσαι ο καλύτερος!

 

Διάβασε εδώ και άλλες παρουσιάσεις βιβλίων του Τζων Γκρίσαμ.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης