ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

OTIAGAPOEINAIDIKOSOU

Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου

Post by: 26/05/2014 0 comments

Γιάννης Καλπούζος

Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου

Εκδόσεις Ψυχογιός

Οι αναγνώστες του Γιάννη Καλπούζου τον έχουν αγαπήσει από τα – μέχρι τώρα – ιστορικά του μυθιστορήματα. Εγώ, από το μυθιστόρημα Ουρανόπετρα, ένα έπος συγκλονιστικό. Περίμενα πώς και πώς το νέο του μυθιστόρημα.

Το καινούργιο του μυθιστόρημα διαδραματίζεται στη «σημερινή» εποχή. Μέσα από τον έρωτα των δύο ηρώων του, της Θάλειας και του Άνδη, παρακολουθούμε τις εναλλαγές στη ζωή της μεταπολεμικής Ελλάδας και τα γεγονότα στις δεκαετίες του ΄70, του ’80 και του ’90.

Μέσα στην πλοκή, υπάρχει ένα μυστήριο που ξεκινάει από την εποχή του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα, το 1949 δηλαδή, τότε πού η χώρα ήταν διχασμένη. Μια νεκροκεφαλή επιβιώνει 5 δεκαετίες και με την παρουσία της, σημαδεύει τις σχέσεις των δύο ηρώων καθώς προσπαθούν μέσα από συγκρούσεις να βρουν το μυστικό μιας δολοφονίας.

Ένα ολόκληρο χωριό ξέρει κομμάτια από το παζλ του μυστικού, δύο οικογένειες είναι ύποπτες για τη δολοφονία, κανείς δεν γνωρίζει αν το κίνητρο ήταν ερωτικό, πολιτικό ή οικονομικό.

Αυτό το μυστικό απομακρύνει για χρόνια τους δύο ήρωες, χωρίς ούτε στιγμή να πάψει η αμοιβαία αγάπη που διατηρεί ο ένας για τον άλλο, να χωρίζει τις ψυχές τους. Όμως η αγάπη είναι πάνω από την υποψία και οι ερωτευμένοι ήρωες ξανασμίγουν για πάντα, λύνοντας το περίεργο αυτό μυστήριο.

Πολιτικό, ερωτικό, αστυνομικό το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου μας ταξιδεύει στις κοινωνίες της επαρχίας και στις γειτονιές της Αθήνας. Έχει δράση, αγωνία και έναν μεγάλο έρωτα. Η γραφή του απόλυτα ταιριασμένη με την εποχή, σε ορισμένες περιγραφές λίγο καθαρεύουσα, αλλού καθομιλουμένη και αλλού ποιητική, λυρική.

Ένα ενδιαφέρον βιβλίο για το καλοκαίρι, που θα διαβάσετε σε δύο μέρες.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης