ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Οι γυναίκες του Αυγούστου

Οι γυναίκες του Αυγούστου

Post by: 06/08/2012 0 comments

Βιβλίο – Μυθιστόρημα


Ζωή Μπελούκα
Οι γυναίκες του Αυγούστου
Εκδόσεις Καστανιώτη

 

Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα. Αν είχε ακόμα 100 σελίδες, θα τις διάβαζα ευχαρίστως. Ξεκίνησα να το διαβάζω διστακτικά, αλλά από τις πρώτες σελίδες με κέρδισε.

Ίσως ο τίτλος σας παραπλανήσει, δεν είναι ιστορίες, τύπου γυναίκες που μαζεύονται τον Αύγουστο για κουτσομπολιό. Όχι, ο Αύγουστος είναι ένα μικρό μέρος του βιβλίου και αρκετά συμβολικός.

Οι ιστορίες και οι άνθρωποι που περιγράφονται στο βιβλίο, οι χαρακτήρες που ξεδιπλώνονται μπροστά μας είναι πολύ διαφορετικοί, είναι ζωές με δίψα, με χαρές, με πόνο, με διακυμάνσεις.

Αλλά η συγγραφέας,  παράλληλα, περιγράφει με ακριβείς λεπτομέρειες τον τρόπο ζωής και την ατμόσφαιρα άλλων δεκαετιών, αφού εκεί τοποθετεί τους ήρωές της και τους ακολουθεί από τη γέννησή τους ως και την ωριμότητά τους. Η μαμή, το κλέψιμο της κοπέλας από τον αγαπημένο της, τα σεμέν, το βερμούτ, τα μπλουζ, οι ψυχοκόρες, η εξορία, τα ακριβά ρετιρέ της οδού Πατησίων, η τηλεοπτική εκπομπή Πέητον Πλέης.

Κύριες ηρωίδες, η Μαρίζα και η Ευτυχία, παιδικές φίλες. Μεγαλώνουν μπροστά στα μάτια μας, τις παρακολουθούμε με τη φαντασία μας να πηγαίνουν στα πάρτι, να ερωτεύονται, να σπουδάζουν, να απογοητεύονται, να ζουν την προδοσία, την ανία, την απώλεια, το φόβο για την ίδια τη ζωή. Οι ζωές τους έρχονται κοντά αλλά απομακρύνονται κάποια στιγμή. Όμως η μοίρα τις ενώνει πάλι μέσα από απρόσμενα γεγονότα. Κοντά τους φέρνει καινούργια πρόσωπα, νέες εμπλοκές.

Η συνέχεια, στις σελίδες του. Μη σας τα πω όλα εγώ.

Ασφαλώς και θα το πάρεις. Διαβάζεται μέσα σε δυο μέρες και μαθαίνεις και μερικά πράγματα για το σε τι κόσμο ζούσε η γιαγιά σου ή η μαμά σου.
 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης