ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ-Ο ΚΟΡΣΕΣ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑΣ1

Ο Κορσές της Σταχτοπούτας

Post by: 30/06/2014 0 comments

Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη

Ο Κορσές της Σταχτοπούτας

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέως του best seller “Δεσποινίς ετών 29 και κάτι ψιλά.”

Ο “Κορσές της Σταχτοπούτας” είναι η ιστορία μια υπέρβαρης 35άρας. Όχι υπέρβαρης με την αυθάδεια που λένε οι γυναίκες “έχω πάρει 2 κιλά” ή “έχω βαρύνει 5 κιλά”.

Η ιστορία εδώ παρουσιάζει μια κοπέλα, τη Σταχτοπούτα, που μεγαλώνει ορφανή από μάνα, της λείπει η αγάπη και η μόνη παρηγοριά της είναι το πολύ φαγητό. Η συγγραφέας παρουσιάζει την ηρωίδα να τρώει απίστευτες ποσότητες φαγητών ή fast food. Πραγματικά, σε πιάνει κόμπος στο στομάχι καθώς αντιλαμβάνεσαι πώς οι συναισθηματικές διακυμάνσεις οδηγούν την Άννα σε κραιπάλες που μπουκώνουν τα δυσάρεστα συναισθήματά της, την κοινωνική κριτική των άλλων, την απόρριψή της.

Όμως, υπάρχει όριο στην παθητικότητα. Η Άννα, αφού υποστεί δύο εξευτελισμούς στη σειρά, σηκώνεται όρθια και παίρνει τη ζωή στα χέρια της, διεκδικώντας την αγάπη για τον εαυτό της, την υγεία της και τον έρωτα.

Η πλοκή του βιβλίου είναι πανέξυπνη, έχει πολλές ανατροπές, απροσδόκητα γεγονότα και ανομολόγητα μυστικά. Καλογραμμένο και με πολλή καλή ψυχολογία χαρακτήρων.

Γελάς αλλά προβληματίζεσαι ταυτόχρονα. Ευτυχώς, στο τέλος, οι κακοί τιμωρούνται και οι καλοί θριαμβεύουν. Και εμείς ξαναθυμόμαστε πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό μας, ακόμα κι όταν, προσωρινά, οι άλλοι μας απορρίπτουν.

Ένα έξυπνο, θηλυκό, συμβολικό μυθιστόρημα που θα μείνει στο χρόνο.

 ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ-Ο ΚΟΡΣΕΣ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑΣ2

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης