ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Μαρία Χίου: Ο Κήπος της Μοναξιάς-πληροφορίες και περίληψη του βιβλίου

Post by: 11/03/2017 0 comments

Μαρία Χίου

Ο Κήπος της Μοναξιάς

Εκδόσεις Έξη

Ένα μυθιστόρημα ανάμεσα στην αγάπη και στην προδοσία, στην καλοσύνη και στο σκοτάδι μέσα μας, ανάμεσα στο σήμερα και στο, γεμάτο σκληρά μυστικά, παρελθόν.

Ένα βιβλίο με πολλή αγωνία και ερωτηματικά που περιμένουν τις απαντήσεις τους. Το διάβασα μέσα σε μια μέρα (ναι, και τις 452 σελίδες του), γιατί έχει αλλεπάλληλες ιστορίες και αλλαγές στην πλοκή του.

Η ιστορία ξεκινάει πριν εβδομήντα χρόνια, στα Βίλια Αττικής.

Ηρωίδες του βιβλίου είναι τέσσερεις γυναίκες δεμένες μεταξύ τους με δεσμούς συγγένειας ή αγάπης. Η Αθηνά αγαπάει τον άντρα της Κικής. Η Δόμνα μεγαλώνει σιωπηλά μέσα στον πόνο και την απόρριψη. Η Ανθή επιβιώνει ορφανή μέσα στον πόλεμο και το θάνατο. Η Αλίκη χρειάζεται την αγκαλιά ενός μωρού, ακόμα και με παράνομο τρόπο. Και η Αλεξία έχει ανάγκη να αμφισβητεί, επαναστατεί.

Η μικρή κοινωνία στα Βίλια της Αττικής, σφίγγει ένα κλοιό πίεσης πάνω στα μέλη της και ειδικά στις γυναίκες. Σχόλια, επικρίσεις, περιφρόνηση, κλειστές πόρτες.

Ο Λάσκαρης, ο Παναγιώτης, ο Φίλιππος αγαπάνε δυνατά αλλά και κρύβουν μυστικά. Κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται. Δοσίλογος ή ευεργέτης; Έντιμος πολίτης ή φυγόδικος; Ελεύθερο πνεύμα ή δεσμευμένος στην αγάπη;

Η καταιγιστική πλοκή του μυθιστορήματος εκτυλίσσεται μια στο σήμερα και μια στο παρελθόν, βοηθώντας μας να σχηματίσουμε το παζλ μιας ιστορίας τεσσάρων γενιών γυναικών που, νομίζουν, ότι έχουν πολλά “φυλαγμένα” εναντίον της προηγούμενης γενιάς, ενώ, στην πραγματικότητα το μόνο που τους φταίει είναι ο εαυτός τους.

Μέχρι να τον ανακαλύψουν.

Ένα δυνατό μυθιστόρημα!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης