ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Lucky every day

Post by: 06/08/2012 0 comments

Βιβλίο – μυθιστόρημα

Lucky every day

Bapsy Jain

Εκδόσεις Penguin Books

Αν και είναι γραμμένο από γυναίκα συγγραφέα και η ηρωίδα είναι γυναίκα, μόνο γυναικείο μυθιστόρημα δεν μπορείς να το πεις.

Η ιστορία διαδραματίζεται μεταξύ Νέας Υόρκης, Καλκούτας και Βομβάης, αφού συγγραφέας και ηρωίδα είναι Ινδές.

Η Lucky είναι μια Ινδή που σπούδασε στο Λονδίνο και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Την αγαπούν δύο άντρες, αλλά εκείνη διαλέγει τον ωραίο, πλούσιο και από καλή οικογένεια της Βομβάης, τον Viki.

Όταν γυρίζουν πίσω στη Βομβάη και παντρεύονται είναι σαφές ότι η οικογένειά του – ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες – δεν τη θέλει. Η Lucky, φιλόδοξη καθώς είναι, αναλαμβάνει μια από τις εταιρίες του πεθερού της και την απογειώνει. Όμως, τρία χρόνια μετά το γάμο της δεν έχει κάνει παιδί. Η πεθερά της, με τη βοήθεια του οικογενειακού γιατρού και ενός γυναικολόγου, της λένε ότι είναι στείρα και την πετούν από την οικογένεια, το σπίτι, την επιχείρηση, συκοφαντώντας την ότι χρωστάει χρήματα στον πεθερό της (τα οποία όμως του έχει ήδη αποπληρώσει με τόκο και νωρίτερα και του έχει απογειώσει την εταιρία).

Η Lucky, παίρνει το αεροπλάνο και πηγαίνει στη Νέα Υόρκη. Μένει προσωρινά στο σπίτι φίλων του πατέρα της. Αρχίζει, εθελοντικά, να κάνει μαθήματα γιόγκα σε φυλακισμένους.

Και μόλις αρχίζει να ξαναβρίσκει την αυτοπεποίθησή της και την αγάπη, μια σειρά από παράδοξα γεγονότα αρχίζουν να εμφανίζονται στη ζωή της που την προβληματίζουν αν πρόκειται για ένα ταξίδι με προδοσίες και ύπουλα περιστατικά ή αν κάνει κάτι και τα τραβάει σαν μαγνήτης.

Εδώ αρχίζουν να εμπλέκονται παλιοί συνεργάτες, φυλακισμένοι, αστυνομικοί, τυχαία περιστατικά, βία, και ένα τέλος ικανοποιητικό, αφού η ηρωίδα συνειδητοποιεί πόση δύναμη κρύβει μέσα της προκειμένου να απελευθερωθεί από τα γεγονότα.

Το βιβλίο είναι μια συνεχής εναλλαγή από περιπέτειες που σου κόβουν την ανάσα. Δεν πιστεύεις πώς τόσες συμπτώσεις και γεγονότα μπορούν να συμβούν σε ένα άτομο.

Μαζί με τη δράση, η συγγραφέας εκφράζει τη δύναμη της ψυχής και την αναζήτηση του νοήματος της ευτυχίας και της ζωής.

Φυσικά και θα το πάρεις γιατί είναι συνδυασμός περιπέτειας, αστυνομικού, φιλοσοφικού και με στοιχεία αγάπης, μυθιστορήματος.

Αν θέλετε να αγοράσετε το βιβλίο, κάντε κλικ εδώ

Αν το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά, παρακαλώ ενημερώστε το site για να αναρτήσουμε την πληροφορία.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης