ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Lucinda Riley: Η Κόρη του Κεραυνού-πληροφορίες και περίληψη του βιβλίου

Post by: 13/02/2017 0 comments

Lucinda Riley

Η Κόρη του Κεραυνού

Εκδόσεις Διόπτρα

Μετάφραση Σοφία Τάπα

Ένα υπέροχο, συναρπαστικό και χορταστικό μυθιστόρημα 756 σελίδων! Το “ρούφηξα” σε 48 ώρες!

“Η Κόρη του Κεραυνού” είναι το είδος των μυθιστορημάτων που μου αρέσουν, γιατί όχι μόνο σε ψυχαγωγεί αλλά σου μαθαίνει και πράγματα, που, ίσως, να μη γνωρίζεις.

Η πλοκή, σου γνωρίζει την όμορφη χώρα της Νορβηγίας και σε ταξιδεύει στο χώρο της κλασικής μουσικής, φέρνοντάς σε, σε επαφή με τον εθνικό μουσικό συνθέτη της χώρας, Έντβαρντ Γκριγκ (όπως εμείς έχουμε τον Σκαλκώτα).

Ο Πα Σαλτ είναι ένας εκκεντρικός εκατομμυριούχος που ζει σε μια έπαυλη στη λίμνη της Γενεύης. Έχει υιοθετήσει έξι κορίτσια από διαφορετικά σημεία του πλανήτη, τα οποία μεγαλώνουν κάτω από την αγάπη και προσοχή της οικονόμου Μαρίνας.

Κάποια στιγμή, ο πατέρας πεθαίνει από έμφραγμα και αφήνει στις κόρες του στοιχεία για να ανακαλύψουν μόνες τους την καταγωγή τους.

Στο μυθιστόρημα αυτό, η συγγραφέας μας περιγράφει τη ζωή της Άλι ή Αλκυόνης, δεινής ιστιοπλόου και φλαουτίστριας, πώς προσπαθεί να βρει τις ρίζες της στη Νορβηγία.

Η Άλι έχει γνωρίσει το Θήο, καπετάνιο στο ιστιοπλοϊκό του, και συμμετέχει στο πλήρωμά του, κατά τη διάρκεια ιστιοπλοϊκών αγώνων. Θα φιλοξενηθεί στη γιδοστάνη που ο ίδιος αγόρασε στο νησί της Ανάφης και εκεί θα ερωτευθούν βαθιά. Ο έρωτάς τους, ξεκινάει στο Αιγαίο και τελειώνει μια βραδιά θύελλας στα βαθιά νερά της Μάγχης, όπου ο Θήο θα χάσει ηρωικά τη ζωή του.

Η πλοκή του βιβλίου εκτυλίσσεται μια στο παρελθόν, όπου μαθαίνουμε την ιστορία των προγόνων της Άλι και μια στο σήμερα, όπου ερωτηματικά και μυστικά πρέπει να ξεσκεπαστούν και να έρθουν στο φως, για να φτάσει η Άλι στο κουβάρι που την οδηγεί στην καταγωγή της. Αλλά όχι μόνο…

Θα γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της και θα διαπιστώσει ότι το μέλλον είναι, με κάποιο μαγικό τρόπο, απόλυτα δεμένο με την ανάμνηση του Θήο.

Θα ταξιδέψουμε στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, στο Όσλο ή Χριστιανία του 1876 και στη γερμανική Λειψία, τόσο του 19ου αιώνα, όσο και στα χρόνια πριν και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (1938-1941).

Ένα μυθιστόρημα που προωθεί τις ομορφιές των ελληνικών νησιών και της Νορβηγίας, την κλασική μουσική και τους αφοσιωμένους ερμηνευτές της, τιμά τον εθνικό μουσουργό της Νορβηγίας Γκριγκ και το έργο του, τη σουίτα “Πέερ Γκυντ”, γραμμένη πάνω σε ένα ποίημα του, επίσης Νορβηγού, Ίψεν.

Ο τρόπος γραφής της Λουσίντα Ρίλεϋ είναι δυνατός, αβίαστος και ενώ οι σχέσεις και τα γεγονότα περνούν μέσα από πολλά δράματα, καθόλου μελοδραματικός. Υπάρχει μια συνεχής εναλλαγή σκηνών και επιμέρους ιστοριών που δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα. Συνεχείς εκπλήξεις και ανατροπές, σου δημιουργούν συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα.

Ένα βιβλίο που θέλεις να ανακαλύψεις κάθε του επόμενη σελίδα. Δεν κάνει πουθενά κοιλιά, ρέει και ευχαριστεί τον αναγνώστη.

Και μια σημαντική λεπτομέρεια: σε δύο σημεία του βιβλίου, η συγγραφέας αφήνει να εννοηθεί ότι η Άλι, αλλά και η αδελφή της η Σταρ, βλέπουν στιγμιαία μια “φιγούρα” που παραπέμπει στον πατέρα τους.

Ένα ερωτηματικό που εισβάλλει στο μυαλό του αναγνώστη και περιμένει απάντηση. Μήπως σε επόμενο βιβλίο, πάρουμε κάποια απάντηση;

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης