ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Οι Καταρράκτες των Ρόδων

Post by: 04/07/2016 0 comments

Kimberly Freeman

Οι Καταρράκτες των Ρόδων

Εκδόσεις Διόπτρα

Το πρώτο που με συνεπήρε ήταν ο τίτλος του! Με ένα τόσο εμπνευσμένο τίτλο, σκέφτηκα, κάτι υπέροχο θα ακολουθεί.

Από την πρώτη του σελίδα, το μυθιστόρημα της Κίμπερλυ Φρήμαν σε παίρνει μαζί του σε ένα ανεμοστρόβιλο από περιπέτειες. Έχεις αγωνία να μάθεις την εξέλιξη της ιστορίας, που δεν είναι μια, αλλά δύο παράλληλες και εξ ίσου συναρπαστικές.

  • Το 1926, η καμαριέρα Βάιολετ Άρμστρονγκ, πιάνει δουλειά στο ξενοδοχείο “Οι Καταρράκτες των Ρόδων”, που βρίσκεται στα Γαλάζια Όρη, στην Αυστραλία. Εκεί, μένουν ως ένοικοι ένας νεαρός πλούσιος κληρονόμος, η αδελφή του και ο αρραβωνιαστικός της. Ένα πάθος και μια σειρά από τραγικά γεγονότα που κορυφώνονται με τον εγκλωβισμό των ενοίκων από μία χιονοθύελλα, θα θαφτούν κάτω από τα στρώματα χιονιού και θα μείνουν ξεχασμένα για ενενήντα σχεδόν χρόνια.
  • Το 2014, η Λόρεν Μπεκ, πιάνει δουλειά σε μια καφετέρια στα Γαλάζια Όρη, που ανοίγει ταυτόχρονα με την έναρξη εργασιών για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου “Οι Καταρράκτες των Ρόδων”. Εκεί, θα γνωρίσει τον Τόμας, Δανό αρχιτέκτονα που επιβλέπει τα έργα και θα ερωτευθούν κεραυνοβόλα. Σπρωγμένη από μια περιέργεια, η Λόρεν ανακαλύπτει τυχαία στη δυτική πτέρυγα του ξενοδοχείου μια σειρά από ερωτικές επιστολές που αποκαλύπτουν μια κρυφή θυελλώδη σχέση, που οδηγεί σε ένα τραγικό μυστικό.
  • Η συγγραφέας Κίμπερλυ Φρήμαν γράφει με αληθινή γοητεία. Ξέρει να αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον εσένα του αναγνώστη, ο οποίος παρακολουθείς την πλοκή παραδομένος στο γράψιμό της, χωρίς ανάσα.
  • Δεν είναι μόνο που σε μεταφέρει μια στο παρελθόν και μια στην ιστορία του σήμερα… είναι και που γράφει μια σε τρίτο πρόσωπο και μια σε πρώτο. Έχει δηλαδή δυνατή πλοκή και ενδιαφέρον συγγραφικό στιλ.
  • Όμως η Φρήμαν αποδεικνύεται και εξαιρετική ψυχολόγος, γνώστης της ανθρώπινης ψυχής και των χαρακτήρων, όπως του ανασφαλούς οπιομανή, της ώριμης νέας κοπέλας, των υποσχέσεων που με απίστευτη ελαφρότητα δίνουν ορισμένοι άνθρωποι κάτω από την επήρεια του πάθους, την προδοσία, την ασφυκτική προστασία των μητέρων, τον καταπιεσμένο εαυτό της καλής αδελφής, και φυσικά, την αληθινή αγάπη στα όρια της θυσίας.Παράλληλα, στο μυθιστόρημα γίνεται σαφής αναφορά της αβύσσου που υπήρχε ανάμεσα στις κοινωνικές κάστες της Αυστραλίας. Οι φτωχοί που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα και οι πλούσιοι που απολάμβαναν όλα τα καλά. Τη σημασία την κοινωνικής ανόδου όσων νεόπλουτων προέρχονταν από την εργατική τάξη και τη βαρύτητα ενός γάμου με κριτήρια κοινωνικά παρά συναισθηματικά.
  • Πραγματικά, το μυθιστόρημα “Οι Καταρράκτες των Ρόδων” θα σε ικανοποιήσει σαν αναγνώστη από κάθε πλευρά: ήρωες, πλοκή, χαρακτήρες, πολυπλοκότητα των συναισθημάτων και πανέμορφες περιγραφές τοπίων, κοιλάδων, καταρρακτών, χιονισμένων βουνών. Η συγγραφέας με τις ολοζώντανες περιγραφές της σε μεταφέρει σε μαγικές ομορφιές της φύσης, οι οποίες σου επιβάλλονται με μια γαλήνη, τόσο αντίθετη με τα τραγικά γεγονότα του βιβλίου
  • Τελικά, πράγματι, ένας τόσο εμπνευσμένος τίτλος σε οδηγεί σε ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα. Θα απολαύσεις κάθε του σελίδα.
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης