ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Ισμήνη Μπάρακλη: Σμύρνη, Κυνήγι Μαγισσών, παρουσίαση και περίληψη του βιβλίου.

Post by: 12/07/2017 0 comments

Ισμήνη Μπάρακλη

Κυνήγι Μαγισσών

Μυθιστόρημα

Εκδόσεις Ψυχογιος

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία που ξεκινάει στη Σμύρνη το 1922 και φθάνει μέχρι σήμερα, παρακολουθώντας τις ζωές τριών γενιών γυναικών, είναι το νέο μυθιστόρημα της Ισμήνης Μπάρακλη.

Με τη μέθοδο του μια στο σήμερα, μια flashback, η συγγραφέας περιγράφει μια δραματική ιστορία δύο αδελφών και τα μαρτύρια των Ελλήνων της Μικρασίας.

 • Η Ειρήνη, οικονομολόγος με χόμπι την φωτογραφία, που ζει στη Νέα Υόρκη, αναστατώνεται από ένα όνειρο που βλέπει στον ύπνο της. Το όνειρο την οδηγεί να συγχωρήσει κάποιον.

  Σε μια επίσκεψη στη μητέρα της βρίσκει κάποιες ασπρόμαυρες φωτογραφίες που την ιντριγκάρουν να αναζητήσει την ιστορία της οικογένειάς της.

 • Κάτω Παναγιά, ένα χωριό της Σμύρνης 1922. Εκεί ζει μια εύπορη οικογένεια, του Μιχάλη και της Επιστήμης Χατζηϊορδάνογλου, ενός Έλληνα εμπόρου χαλιών της Περσίας. Η οικογένεια έχει δύο δίδυμες κόρες, την Αργυρώ και την Καλομοίρα. Η πρώτη είναι ερωτευμένη με έναν απαγορευμένο έρωτα, αλλά παντρεύεται ένα γιατρό και αποκτά όλα τα κοσμήματα της οικογένειας.

  Η δεύτερη, θυμωμένη και αδικημένη από τις αποφάσεις της μάνας της, αγαπάει κρυφά ένας μουσουλμάνο.

  Όταν έρθουν τα πάνω-κάτω στη Σμύρνη και η οικογένεια διαλυθεί μέσα στη στάχτη και στη φωτιά, μια από τις δύο κόρες θα επιβιώσει.Ποια από τις δύο; Και με ποιά ταυτότητα;

 • Η Ειρήνη ξεκινάει το ταξίδι αναζητώντας τις ρίζες της. Όμως, και η ίδια έχει ένα βάρος στη ζωή της. Το ίδιο και η μάνα της η Μαρία.

  Τη Μαρία την εγκατέλειψε η μάνα της μικρή. Όσο για την Ειρήνη, ένα ατύχημα που είχε μικρή, την έχει κολλήσει σε ένα μοναχικό τρόπο ζωής, την έχει αλλάξει σε ένα κλειστό άνθρωπο, που σκέφτεται αναλυτικά τα γεγονότα στη ζωή της, αλλά έχει χάσει το θάρρος της και την αμεσότητα στις αποφάσεις της.

 • Ψάχνοντας την αλήθεια, η Ειρήνη θα έρθει σε επαφή με τις τραγικές συμπτώσεις της ζωής και τις συνεχείς ανατροπές της μοίρας, που θα την οδηγήσουν σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την οικογένειά της και για τον εαυτό της.

  Οι αναφορές της ιστορίας σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, κάνουν την εξιστόρηση ενδιαφέρουσα, ενώ οι συνεχείς ανατροπές στην πλοκή, αυξάνουν την αγωνία του αναγνώστη. Και οι δύο βασικές ηρωίδες, αν και δίδυμες, τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες. Δύο γενιές αργότερα, η πεισμωμένη Ειρήνη, θα φτάσει στην αλήθεια μέσα από ένα κυνήγι που της έχει γίνει έμμονη ιδέα.

 • Ένα μυθιστόρημα που θα αγαπήσεις τώρα το καλοκαίρι.
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης