ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

ΓΥΜΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ

Γυμνή μπροστά σου

Post by: 15/07/2013 0 comments

                                                      ΒΙΒΛΙΟ – Ερωτικό Μυθιστόρημα

Σύλβια Ντέι

Γυμνή μπροστά σου

Το μπεστ σέλερ των NewYorkTimes

Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας Crossfire

Εκδόσεις Τουλίπα

Ένα συναρπαστικό ερωτικό μυθιστόρημα γεμάτο περιγραφές ερωτικών σκηνών (αυστηρά για ενηλίκους!). Μετά τις «50 αποχρώσεις του γκρι» ήρθε η τριλογία του Κροσφάιρ, από μια διαφορετική συγγραφέα. Η ουσία είναι ίδια: sex σε κάθε σελίδα του κειμένου (περίπου).

Χωρίς σεξουαλικά βοηθήματα ή περιγραφές με σαδομαζοχιστικά γούστα, η ιστορία εδώ διαδραματίζεται ανάμεσα σε δύο straight ανθρώπους που έχουν πολλά συμπλέγματα. Μόνα τους όπλα δύο sexy κορμιά.

Η Εύα έρχεται στη Νέα Υόρκη από το Σαν Ντιέγκο και ξεκινάει να εργάζεται σαν βοηθός ενός account manager σε μια μεγάλη διαφημιστική εταιρία. Η εταιρία στεγάζεται σε έναν ουρανοξύστη (μαζί με πολλά άλλα γραφεία) ο οποίος ονομάζεται “Crossfire”. Γιατί; Ανήκει στον πανέμορφο, ψηλό (1.90 μ.), αθλητικό, γοητευτικό, γαλανομάτη δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Γκίντεον Κρος.

Πολύ ωραίο όνομα για έναν ονειρεμένο άντρα (Γεδεών Κρος). Βέβαια ο ωραίος αυτός άντρας, αν και μόλις 28 ετών, έχει στην ιδιοκτησία του μερικά ακόμα κτίρια, νάιτ κλαμπ, ξενοδοχεία, ένα στόλο με 5 αεροπλάνα και μετακινείται με την Μπέντλευ που οδηγεί ο πιστός του οδηγός.

Η Εύα «πέφτει» πάνω του την πρώτη μέρα που πιάνει δουλειά στο κτίριο. Ο Γκίντεον, από την πρώτη στιγμή, κάνει σαφείς τις προθέσεις του: θέλει να κάνει έρωτα με την Εύα και της το λέει ωμά, κατευθείαν με το που ανταλλάσουν χειραψίες.

Στο μεταξύ, όντας επιχειρηματίας, βάζει τη διαφημιστική εταιρία της Εύας να κάνει προτάσεις για ένα από τα προϊόντα της επιχείρησής του, μια βότκα. Έτσι, βρίσκεται συνεχώς κοντά της συνεχίζοντας τη στενή του πολιορκία.

Η Εύα, συγκατοικεί με έναν αμφιφυλόφιλο, τον Κάρι και ξεκινάει να γνωρίσει καλύτερα τη νέα της πόλη, τη Νέα Υόρκη προσπαθώντας να μη σκέφτεται τον «χυδαίο» Γκίντεον, ο οποίος τη μαγνητίζει με το επίμονο φλερτ του. Συνεχώς του αντιστέκεται, θεωρώντας ότι είναι προσβλητικό, χωρίς να έχουν προηγουμένως κάποια ανθρώπινη φιλική ανταλλαγή, να πέσουν ωμά στο κρεβάτι. Ο Γκίντεον, από την άλλη πλευρά, ξεκαθαρίζει ότι «δεν έχει το χρόνο για λουλούδια και ραντεβουδάκια»

Βέβαια, στη συνέχεια, γίνεται το χατίρι της Εύας, για ένα φλερτ με ανθρώπινο πρόσωπο, ώσπου, τελικά το κάστρο «πέφτει»!

Και αρχίζει μια σχέση πάθους, ερωτικών συμπτύξεων αλλά και πολλών συναισθηματικών διακυμάνσεων. Κρύο – ζέστη, μια από τον Γκίντεον και μια από την Εύα.

Παρόλα αυτά, η σχέση τους προχωράει, παρά τη μεταξύ τους εξάρτηση. Στην πορεία της ιστορίας μαθαίνουμε ότι η Εύα είναι μια γυναίκα σεξουαλικά κακοποιημένη από τον ετεροθαλή αδελφό της όταν ήταν μικρή και κάποιο ανάλογο μυστικό κάπως μας κρύβει και ο Γκίντεον. Δεν το μαθαίνουμε όμως. Όχι στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας τουλάχιστον.

Αυτό που με εντυπωσιάζει στο γράψιμο της Σύλβια Ντέι είναι ότι:

1. Το μυθιστόρημα έχει συνεχή πλοκή με ανατροπές και ποικιλία δράσης.
2. Αν και οι ερωτικές σκηνές διαδέχονται η μία την άλλη και αν και το sex συμβαίνει χωρίς βοηθήματα και μόνο από την κλασική σωματική δίοδο, οι περιγραφές της Σύλβια Ντέι είναι τόσο πλούσιες, οι λέξεις που χρησιμοποιεί είναι τόσο διαφορετικές που εντυπωσιάζεσαι από τον πλούτο και την ένταση των περιγραφών. Η συγγραφέας εκφράζει το πάθος και την εξάρτηση των δύο ηρώων της, περιγράφοντας με εκπληκτική μαεστρία και εναλλαγή τις ερωτικές σκηνές, σαν να συμβαίνουν για πρώτη φορά. Σε άλλα χέρια ίσως γινόταν βαρετό, εδώ δεν σταματάς να διαβάζεις, σου γίνεται εμμονή, 3. Το ότι η διήγηση είναι σε πρώτο πρόσωπο («Τον ξαναφίλησα με μανία»), κάνει το μυθιστόρημα τόσο άμεσο, σαν να το ζεις εσύ.

Θα μείνεις στην ξαπλώστρα κολλημένη ή κολλημένος στις σελίδες του! Όχι απλά θα το πάρεις, αλλά θα πάρεις και το επόμενο! (κριτική την επόμενη Δευτέρα. Υπομονή).

Προσοχή: αν είσαι άντρας διάβασέ το άφοβα. Το εξώφυλλο είναι ασπρόμαυρο και δεν τραβάει την προσοχή. Αν, πάλι, ντρέπεσαι, απλά αφαίρεσε το εξώφυλλο!

Διαβάστε σήμερα και την κριτική για το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Ευάλωτη δίπλα σου»

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης