ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Flirting With French

Post by: 02/05/2016 0 comments

William Alexander

Flirting With French

Εκδόσεις Algonquin

 

Ένα ευχάριστο, αστείο βιβλίο με τις περιπέτειες ενός Αμερικανού, λάτρη της γαλλικής γλώσσας αλλά και της Γαλλίας, ο οποίος προσπαθεί να μάθει τέλεια γαλλικά.

 • Ο Bill έγραψε αυτό το βιβλίο βασισμένος στις αληθινές ιστορίες των εμπειριών του για την εκμάθηση της ξένης γλώσσας, την οποία πασχίζει να μάθει, από αγάπη και μόνο, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος.
 • Το βιβλίο δεν είναι απλά μια περιγραφή των δυσκολιών ενός αγγλομαθή που προσπαθεί να θυμηθεί τα φωνήεντα και να προφέρει σωστά το “croissant”. Είναι και μια διεύρυνση των ικανοτήτων του εγκεφάλου μας για μάθηση.
 • Ας πούμε τι είναι αυτό που κάνει ένα παιδί 5 ετών να μπορεί εύκολα να μάθει μια ξένη γλώσσα, ενώ αντίθετα, να παιδεύει έναν ενήλικα;
 • Ο Bill Alexander, ο συγγραφέας, αφού έμαθε κάποια λιγοστά γαλλικά στο σχολείο, αρχίζει στα 57 του χρόνια να μάθει γαλλικά και, ιδανικά, να γίνει Γάλλος.
 • Ταξιδεύει με τη γυναίκα του στη Γαλλία κάνοντας ποδηλατικό γύρο όπου, όμως, οι πολλές κακές χρήσεις της γλώσσας, τους στέλνουν σε λάθος κατευθύνσεις.
 • Όταν επιστρέφει στην Αμερική, πέφτει μετά μανίας στη μελέτη Γαλλικών μέσω διαδικτύου και ιδιωτικών μαθημάτων. Αντιμετωπίζοντας απίστευτες δυσκολίες στη μάθηση, επισκέπτεται το εργαστήριο έρευνας της IBM, η οποία προσπαθεί να βρει έναν αυτόματο τρόπο σωστής μετάφρασης από γλώσσα σε γλώσσα μέσω υπολογιστή. Πριν ο υπολογιστής να είναι σε θέση να μεταφράσει κάθε γλώσσα, τη σύνταξη και το λεξικό της, χρειάζεται να προγραμματιστεί κάθε γλώσσα στον ίδιο υπολογιστή.
 • Ακούγοντας τις δυσκολίες προγραμματισμού, ο Bill αντιλαμβάνεται από το εργαστήριο της IBM ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζει κανείς τη γλώσσα σαν ένα “κομπολόι” λέξεων.
 • Ο Τσόμσκυ, πάλι, πιστεύει ότι κανένα παιδί δεν μαθαίνει μια γλώσσα απλά μιμούμενο τους μεγάλους. Ολόκληρα πειράματα έχουν γίνει σε νεογέννητα που όταν ακούν τη γλώσσα που έχουν μάθει από την κοιλιά της μητέρας τους, ρουφούν το μπιμπερό με περισσότερη ένταση από ό,τι αν ακούν μια άγνωστη γλώσσα.
 • Ο Bill παίρνει τη βαλίτσα του και πηγαίνει σε ένα σχολείο στην Προβηγκία και κάνει υπερ-εντατικά γαλλικά, επί δύο εβδομάδες. Δυστυχώς, όμως, όταν πηγαίνει στην Ορλεάνη να συναντήσει μια κοπέλα με την οποία αλληλογραφούν στα γαλλικά και τον αρραβωνιαστικό της, αντιλαμβάνεται ότι δεν τον καταλαβαίνουν καθόλου όταν μιλάει, ούτε εκείνος αυτούς! Οπότε μιλούν αγγλικά, προς μεγάλη του απογοήτευση.
 • Επιστρέφοντας στη Νέα Υόρκη, ο Bill είναι αποφασισμένος να μάθει τέλεια γαλλικά, όσα χρόνια κι αν χρειαστούν. Όμως, το να μάθεις μια ξένη γλώσσα έχει ένα μεγάλο, τεράστιο πλεονέκτημα που, επιστημονικά ανακαλύπτει ο συγγραφέας: η προσπάθεια να μάθεις μια ξένη γλώσσα επειδή έχεις πάθος για αυτήν, αλλάζει τη νευρογλωσσική δομή του εγκεφάλου σου!
 • Το μυαλό ανανεώνεται και διατηρείται νεανικό. Ο συγγραφέας αυξάνει τους βαθμούς του – σε σχέση με προηγούμενα tests – από 55% σε 85%! Αυτό κάνουν δυο χρόνια προσπάθειας να κάνεις κάτι καινούριο.
 • Το να μαθαίνεις γαλλικά είναι σαν να πίνεις νερό από την πνευματική πηγή της νιότης!
 • Ένα ενδιαφέρον, ευχάριστο βιβλίο, πολύ μοντέρνο, επιστημονικό και σύγχρονο! Αξίζει να το διαβάσεις!

#tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης