ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Φεγγάρι Δύο Ημερών

Post by: 15/02/2016 0 comments

Cecilia Ahern

Φεγγάρι Δύο Ημερών

Εκδόσεις Διόπτρα

Ένα χαριτωμένο, συγκινητικό και συμβολικό μυθιστόρημα που θα σε μαγέψει!

Η Σεσίλια Άχερν ξέρει να γράφει για δραματικούς χαρακτήρες και γεγονότα με ανάλαφρο τρόπο που κάνουν τις ιστορίες της συναρπαστικές.

Έχω ξαναπεί πόσο σημαντικό είναι όταν ο αναγνώστης διαβάζει ένα βιβλίο, όχι απλά να έχει περάσει καλά, αλλά κλείνοντας τις σελίδες του να έχει πάρει από το συγγραφέα ένα ζεστό μήνυμα που θα του αφήσει μια γλύκα στην ψυχή… που θα τον κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Αυτό ακριβώς κάνει η Σεσίλια Άχερν με το βιβλίο της “Φεγγάρι Δύο Ημερών”. Σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, αφού σε βάζει να σκεφτείς την αξία της ζωής σου.

Το μυθιστόρημα σου παρουσιάζει μια έξυπνη ιστορία για το πώς ένα πονόψυχο κορίτσι με πολύ καλές προθέσεις, που είναι looser σε κάθε τομέα της ζωής της, βρίσκει τον αληθινό εαυτό της. Η ιστορία του μεταξοσκώληκα που μεταμορφώνεται σε πεταλούδα! Η Λούση, έχει υψώσει έναν τοίχο γεμάτο ψέματα που λέει στους άλλους και κυρίως στον εαυτό της. Τα ψέματα που λέει, όχι μόνο τα πιστεύει αλλά και τα θεωρεί αναγκαία για να αποφύγει να συγκρουστεί με τους άλλους, για να μην κακοκαρδίσει τους αγαπημένους της, για να μην φέρει κανένα – ούτε τον εαυτό της – σε δυσάρεστη θέση.

Έτσι, κάποια στιγμή, βρίσκεται χωρίς δουλειά, κολλημένη με το φάντασμα του πρώην της και ανίκανη να φτάσει ως το τέλος, έστω, μια βραδιά με φίλους! Όλα τα παρατάει στη μέση, κρύβει από το σπιτονοικοκύρη της ότι έχει γάτα και μένει άφραγκη σε ένα διαμέρισμα αχούρι.

Όμως, η συγγραφέας περιγράφει με μια γλύκα την ηρωίδα της και δεν μπορείς να την αντιπαθήσεις. Σου σκιαγραφεί ένα χαρακτήρα ανασφαλή που δεν τολμάει καν να μιλήσει ανοιχτά στον – πλούσιο – πατέρα της. Σαν μικρό κοριτσάκι.

Ώσπου, με ένα μαγικό και σουρεαλιστικό τρόπο, η συγγραφέας φέρνει τη Λούσυ προ των ευθυνών της, όταν στη ζωή της μπαίνει ο Βίος της! Ο Βίος της θα την στριμώξει για τα καλά, γιατί θα της υποδείξει μια επώδυνη διαδικασία για να ξαναβρεί τον αληθινό της εαυτό, αυτόν που έκρυβε με τα ψέματα, την Λούσυ που η Λούσυ είχε παρατήσει.

Για να φτάσει στον προσωπικό της θρίαμβο, η Λούσυ θα πρέπει να νικήσει τα ελαττώματα και τους φόβους της. Μπορεί η Σεσίλια Άχερν να έγραψε ένα χαριτωμένο, συναρπαστικό μυθιστόρημα, όμως αυτό που συμβαίνει στην ηρωίδα της είναι βαθύτατα ψυχολογικό. Αντί, όμως, η συγγραφέας να σου εξηγεί με ένα εγχειρίδιο αυτογνωσίας τι παθαίνει αυτός που αλλοιώνει τον εαυτό του, σου το περιγράφει με μια όμορφη ιστορία βαθύτατα ψυχολογική.

Σίγουρα ένα μέρος του εαυτού σου θα ταυτιστεί με την ηρωίδα. Ίσως εσύ να μην έχεις ασπίδα σου τα ψέματα, να έχεις κάτι άλλο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, σίγουρα κάπως, για κάποιο λόγο έχεις αλλοιώσει μέρος του εαυτού σου και αντιλαμβάνεσαι ότι ναι, γίνεται. Να ξαναβρείς όπως η Λούσυ τον αυθεντικό σου εαυτό, να τον ερωτευτείς ξανά και να τον αγαπήσεις.

Α! και τότε θα βρεις και την αληθινή αγάπη.

Υπέροχο, μαγικό το “Φεγγάρι Δύο Ημερών”, γεμάτο αγάπη για την αυθεντικότητα του καθένα μας. Και γεμάτο χιούμορ, ανατροπές, αγωνία για την εξέλιξη της ιστορίας της Λούσυ, των γονιών της, του πρώην της, του νέου έρωτα που χτυπάει την πόρτα, της ανεκτικής αφεντικίνας της, της παλαβής γειτόνισσας και του πανταχού παρόντα Βίου.

Θα σε συναρπάσει!

Το διάβασα σε δύο απογεύματα!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης