ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Δράκων, Βιβλίο 1: Γέννηση

Post by: 10/08/2015 0 comments

Χρήστος Κασκαβέλης

Δράκων, Βιβλίο 1: Γέννηση

Εκδόσεις Mamaya

 

Ένα επικό ερωτικό μυθιστόρημα. Η ελληνική εκδοχή του Game of Thrones, του Lord of the Rings, Conan the Barbarian, των επικών μυθιστορημάτων που γίνονται ταινίες στη συνέχεια.

Δύναμη, ένταση, αγωνία… αυτά είναι τα συναισθήματα που θα νιώσεις διαβάζοντας το πρώτο μυθιστόρημα του Χρήστου Κασκαβέλη.

  • Η Γέννηση είναι το πρώτο βιβλίο της ιστορίας του ήρωα Ντα-Ρέν, που, ανάμεσα στην υπακοή της ιεραρχίας, στους ηρωισμούς, στον έρωτα, στις προδοσίες, προσπαθεί ανδρωθεί και να γίνει ηγέτης. Τον Οκτώβριο κυκλοφορεί η συνέχεια, ο δεύτερος τόμος.
  • Ο Ντα-Ρέν είναι ένα μικρό παιδί που μεγαλώνει ορφανό σε μια σκηνή της φυλής του. Γεννήθηκε από μια μάνα αλλόφυλη που πέθανε στη γέννα, αλλά θεωρήθηκε καταραμένος και σημαδεύτηκε με το σήμα Δ (Δράκων), δηλαδή εννιάστερος.

Στα δώδεκα, στρατολογείται από τους πολεμιστές να ζήσει σε ένα στρατόπεδο μαζί με άλλα παιδιά, περνώντας μια σειρά από θηριώδεις δοκιμασίες που, μέσα από ωμή βία, θα αναδείξει τους νικητές.

Ο καλύτερος έχει ελπίδες να γίνει ο επόμενος αρχηγός της φυλής. Αλλοίμονο, όμως, σε όποιους αποτυγχάνουν στις δοκιμασίες και αποσύρονται. Τους περιμένει μια μεγάλη χαρακιά τιμωρητική στο μπράτσο. Όσο λιγότερες χαρακιές, τόσο δυνατότερος ο μαθητευόμενος πολεμιστής. Οι Αχάρακτοι είναι οι αήττητοι ήρωες, αυτοί που προκαλούν δέος και θαυμασμό στη φυλή. Σε όσους βγαίνουν Αχάρακτοι από από την απάνθρωπη εκπαίδευση, οι αρχηγοί αναθέτουν θέσεις εξουσίας. Μέσα στις πολλαπλές δοκιμασίες που περνάει ο Ντα-Ρέν, είναι και το να αιχμαλωτίσει μια ομάδα εχθρών, που ζει πέρα από το στρατόπεδο στο δάσος. Εκεί γνωρίζει τη Ζέρια, μια πανέμορφη ιέρεια και της χαρίζει τη ζωή. Ήδη την έχει ερωτευθεί.

  • Αν και η Φυλή του μυθιστορήματος δεν ορίζεται ιστορικά ούτε χρονολογικά, υπάρχουν υπαινιγμοί ότι είναι Ούννοι, άρα ότι έζησαν γύρω στο 3ο ή 4ο αιώνα. Η φυλή είναι νομάδες, αν και στη φάση της πλοκής, έχουν εγκατασταθεί για καιρό σε κάποια λιβάδια. Ζουν σε σκηνές, τυλίγονται σε προβιές, ζεσταίνονται καίγοντας κοπριές, είναι αμείλικτοι με τους εχθρούς, κάνουν θυσίες στους θεούς, έχουν ιέρειες και μάγισσες και κοινωνικά χωρίζονται σε Τοξότες, Λεπίδες, Ρέγκεν, Ράβδους, Ανιχνευτές, Οδηγούς, Κουβάλες, Σιδεράδες, Δερματάδες, Τεχνίτες και, φυσικά, Σκλάβους.
  • Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο τη κοινωνίας της Φυλής, είναι η κατάργηση της οικογένειας. Οι πολεμιστές μοιράζονται τις γυναίκες χωρίς συναισθηματικό κριτήριο αλλά μόνο σεξουαλικό, με στόχο την αναπαραγωγή (και ευχαρίστηση, βεβαίως, βεβαίως) και τη δημιουργία νέας γενιάς πολεμιστών.

Τα παιδιά που γεννιούνται, αποχωρίζονται από τη μάνα τους και μεγαλώνουν από κοινού σε σκηνές, σαν κοινόβιο.

Εδώ, λοιπόν έρχεται ο Ντα-Ρέν, ο ήρωας του βιβλίου που ερωτεύεται και αναζητά μία μόνο γυναίκα… άρα και τη δική του οικογένεια.

  • Το μυθιστόρημα είναι γραμμένο σε δύο χρόνους: στο σήμερα και στο παρελθόν σαν αφήγηση. Το σήμερα, τοποθετείται σε ένα Κάστρο-μοναστήρι που βρίσκεται σε ένα απόμακρο Αγιονήσι, 1038 σκαλοπάτια πάνω από τη θάλασσα.

Εκεί καταφθάνει ο Ντα-Ρέν φέρνοντας δώρο ένα πιθάρι με μέλι και ζητώντας καταφύγιο, βοήθεια για να σώσει γυναίκα και κόρη και αναζητώντας γαλήνη.

Ένας νεαρός μοναχός, ο Ευσέβιους, καταγράφει τη ζωή του, μέσα από τις αφηγήσεις του νεοφερμένου γίγαντα-πολεμιστή και την μαθαίνουμε και μείς.

  • Το μυθιστόρημα “Δράκων” έχει κινηματογραφικά στοιχεία. Πολλή δράση, έντονα συναισθήματα, ωμές σκηνές σεξ και βίας, ίντριγκες, δυνατές περιγραφές φύσης, ατμόσφαιρας και μιας άλλης εποχής. Το ίδιο το Χόλυγουντ στις σελίδες ενός βιβλίου.

Παρότι σφίγγεται η ψυχή σου στις σκηνές βίας, το μυθιστόρημα, ειδικά από ένα σημείο και μετά έχει μεγάλη αγωνία. Δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου!

  • Φαντάζομαι ότι στο επόμενο βιβλίο της σειράς θα μάθουμε γιατί ο Ντα-Ρέν είναι εννιάστερος-καταραμένος, πώς εξελίχτηκε η σχέση του με τον μεγάλο ανταγωνιστή του, τον Μάλαν, πώς άνθισε ο έρωτάς του για τη Ζέρια που κατέληξε στη γέννηση της κόρης του της Ανέρια και πώς εξελίχτηκε ζωή του σαν πολεμιστή μέχρι να ζητήσει, κυνηγημένος καταφύγιο στο Αγιονήσι.

Αναμένοντας και το επόμενο, λοιπόν, που τίτλος του είναι “Μεταμόρφωση”. Κυκλοφορεί τον Οκτώβριο.

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης