ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

bed-of-roses

Bed of Roses

Post by: 10/02/2014 0 comments


Νόρα Ρόμπερτς

Bed of Roses

Εκδόσεις Berkley

 

Το «Κρεβάτι στρωμένο με  Τριαντάφυλλα» είναι το δεύτερο της σειράς «Το κουαρτέτο της Νύφης», αφού σε κάθε βιβλίο παρακολουθούμε την αναζήτηση της αγάπης από 4 φίλες: τις 4 συνεργάτιδες και συνεταίρους της εταιρίας διοργάνωσης γάμων «Όρκοι».

Στο βιβλίο αυτό παρακολουθούμε την ιστορία της Έμμας, που είναι η ανθοπώλης της ομάδας των τεσσάρων φιλενάδων (οι άλλες είναι οι Μακ, η Πάρκερ και η Λώρελ).

Η Έμμα είναι όμορφη και θηλυκή και γεμίζει το χώρο όπου εμφανίζεται με τον ίδιο τρόπο που οι συνθέσεις της γεμίζουν χρώμα τις αίθουσες που στολίζουν.

Όντας όμορφη και θεαματική έχει πολλές κατακτήσεις και πάντα τα καταφέρνει με τους άντρες, όμως, εκείνη αναζητά την αγάπη. Δεν φαντάζεται ότι μπορεί να τη βρει κάτω από τη μύτη της.

Ο αρχιτέκτονας Τζακ Κουκ, είναι ο κολλητός φίλος τους αδελφού της Πάρκερ (της ιδιοκτήτριας του κτήματος που γίνονται οι γάμοι) επομένως αποτελεί κατά κάποιο τρόπο, μέλος της οικογένειας, αφού γνωρίζονται με την Έμμα πολλά χρόνια.

Κάποια στιγμή ο Τζακ συνειδητοποιεί ότι βλέπει την Έμμα με διαφορετικά μάτια και τη φιλάει με πάθος. Όμως δεν είχε ποτέ του δεσμευτεί σοβαρά με γυναίκα, γιατί φοβάται τη δέσμευση. Επομένως, κάνει πίσω, παριστάνοντας σαν το φιλί να μη δόθηκε ποτέ.

Η Έμμα, αντίθετα, αναζητά την αληθινή αγάπη. Θα καταφέρουν να συμπέσουν οι δρόμοι τους;

Το δεύτερο μυθιστόρημα της σειράς περιέχει όλα τα ευχάριστα, που περιγράφονται, σε μια εταιρία οργάνωσης γάμων, προετοιμασία της τελετής, των πελατών της, των λουλουδιών, τις ψυχολογικές αντιφάσεις της οικογένειας της κάθε νύφης ή του γαμπρού…συν την ιστορία της Έμμας και του Τζακ.

Το βιβλίο καταδεικνύει πως οι γυναίκες όχι μόνο είναι αληθινές φίλες μεταξύ τους αλλά και στηρίζουν η μία την άλλη στα συναισθηματικά τους προβλήματα.

Όντας γραμμένο σε πολύ-πολύ-πολύ εύκολα αγγλικά (δεν ξέρω αν η Νόρα Ρόμπερτς κυκλοφορεί στα ελληνικά) είναι ένα εύπεπτο ανάγνωσμα, ευχάριστο που διαδραματίζεται σε ένα ακόμα πιο ευχάριστο περιβάλλον.

Θα περάσεις χαλαρές ώρες ξεσκονίζοντας τα αγγλικά σου!

Αν θες να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης