ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όλες τις Ελληνίδες: “Οι Ελληνίδες είναι θεές”, το νέο βιβλίο της Κατερίνας Τσεμπερλίδου!

Post by: 10/04/2017 0 comments

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο “Οι Ελληνίδες είναι θεές” της Κατερίνας Τσεμπερλίδου, εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Μια ερωτική ιστορία του σήμερα, που αναδεικνύει τις ομοιότητες ανάμεσα στις θεές της Μυθολογίας και στις σημερινές ελληνίδες.

Όπως δήλωσε η ίδια η συγγραφέας: “Διαβάζοντας, πολλά χρόνια πριν, ένα βιβλίο αφιερωμένο στις Γαλλίδες που εκθείαζε τα σημαντικότερα προσόντα τους, την κομψότητα και το στυλ, σκέφτηκα: Τι θα μπορούσαμε να πούμε για τις Ελληνίδες; Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που τις ξεχωρίζει; Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν: Οι Ελληνίδες είναι θεές!”

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου είχε το προνόμιο να εργαστεί επαγγελματικά στη διαφήμιση και, μέσα από τη δουλειά της, να γνωρίσει σε βάθος τη νοοτροπία και την ψυχοσύνθεση των Ελληνίδων. Στην πορεία της αυτή, σκέφτηκε να τους αφιερώσει ένα βιβλίο της…

Ο Γκρεγκ, ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος, έρχεται στην Ελλάδα για τη δημιουργία ενός ντοκυμαντέρ αφιερωμένου στις Ελληνίδες. Η Αθηνά, νεαρή δικηγόρος που έχει γράψει μια εργασία με τίτλο “Οι Ελληνίδες είναι θεές”, αναλαμβάνει να τον φέρει σε επαφή με γυναίκες, που θα μιλήσουν στο φακό του. Η Αθηνά είναι όμορφη, δυναμική, σύγχρονη “θεά”, που, όμως, κρύβει ένα μυστικό. Όσο πιο πολύ τη γνωρίζει ο Γκρεγκ, τόσο τη θαυμάζει και αρχίζει να την ερωτεύεται. Όμως, πίσω στη Νέα Υόρκη, υπάρχει μια αρραβωνιαστικιά που τον περιμένει.

Μέσα από την εργασία της Αθηνάς, ανακαλύπτουμε πως οι σημερινές Ελληνίδες εξακολουθούν να έχουν ακόμα και σήμερα, χαρακτηριστικά όμοια με τις έξι θεές του Ολύμπου.

Οι σημερινές Ελληνίδες είναι θεές όπως:

  • η Αθηνά… το μυαλωμένο φιλόδοξο κορίτσι
  • η Αφροδίτη… η γόησσα, που μαγεύει τα αρσενικά
  • η Δήμητρα… η μάνα που τα δίνει όλα
  • η Εστία… η βασίλισσα του ανοιχτού μοσχομυριστού σπιτιού
  • η Άρτεμις… ανεξάρτητη ακτιβίστρια με την κοινωνική προσφορά
  • η Ήρα… η καψουρεμένη σύζυγος του κυρίου συζύγου της

Ένα βιβλίο φόρος τιμής στις Ελληνίδες του σήμερα, που είναι θεές με το δικό τους τρόπο.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στον Ιανό, Σταδίου 24, τη Δευτέρα 22 Μαΐου, στις 5:00 – 7:30 μμ

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης