ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

A prisoner of birth

Post by: 16/07/2012 0 comments

Βιβλίο – λογοτεχνία

Jeffrey Archer

A prisoner of birth

Μυθιστόρημα

Εκδόσεις Pan Books

Το Prisoner of Birth είναι ένα μυθιστόρημα που ενθουσιάζει. Θέλεις να μάθεις τι γίνεται παρακάτω και ξενυχτάς. Το παίρνεις παντού μαζί σου, το διαβάζεις όσο τρως μακαρόνια με κιμά κι ας το λαδώσεις. Φτάνει να μάθεις τι θα συμβεί με τις αδικίες που έχει υποστεί ο ήρωας του βιβλίου, Danny Cartwright.

Η ιστορία θυμίζει έντονα τον ήρωα του Δουμά, Εδμόνδο Δαντές που καταδικάστηκε άδικα για έγκλημα που δεν έκανε, φυλακίστηκε για 14 χρόνια στο κάτεργο του Ιφ και απέδρασε σαν Κόμης Μοντεχρήστο, με στόχο ζωής την εκδίκηση των συκοφαντών που τον κατηγόρησαν.

Αδικία και εκδίκηση. Αυτά είναι τα θέματα του Archer, ο οποίος, έντιμα, παραβάλλει σε δύο σημεία την ιστορία του Danny με την ιστορία του Δαντές.

Όλο το μυθιστόρημα είναι γεμάτο ανατροπές και η αγωνία συνεχίζεται ως τις τελευταίες σελίδες του κειμένου.

Και ο Grisham γράφει δικαστικά θρίλερ. Αυτό εδώ, όμως, του Άρτσερ έχει πολλά νομικά σημεία, καθόλου κουραστικά, που χτίζουν μια ανθρώπινη ιστορία, επεισόδιο το επεισόδιο. 615 σελίδες που σε κάνουν να μετέχεις σε μια ξένη ζωή σαν να τη ζεις εσύ, σαν να περνάς εσύ τα στάδια αδικίας, απελπισίας και λύτρωσης.

Ο Danny βγαίνει για ποτό μαζί με την έγκυο αρραβωνιαστικιά του, που μόλις δέχτηκε να τον παντρευτεί. Μαζί στην παρέα και ο αδελφός της, για να γιορτάσουν τον επικείμενο γάμο τους. Όμως, η μοίρα έχει πλέξει άλλο σενάριο για τους ευτυχισμένους μελλόνυμφους, για το τρίο αυτό. Στο μπαρ, διασκεδάζει μια παρέα μεθυσμένων θερμόαιμων, που προκαλεί συνέχεια τους καβαλιέρους της κοπέλας, ενώ φλερτάρουν με αδιάντροπες χειρονομίες μαζί της.

Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν η ευτυχισμένη οικογένεια βγαίνει να φύγει, τους στήνουν ενέδρα οι μεθυσμένοι φίλοι και αρχίζει ένας καυγάς που καταλήγει στο μαχαίρωμα και στο θάνατο του αδελφού της κοπέλας.

Εδώ αρχίζει η αδικία. Αντί να κατηγορηθεί για δολοφόνος ο μεθυσμένος θαμώνας του μπαρ, κατηγορείται ο Danny, ο αρραβωνιαστικός της κοπέλας.

Και εδώ αρχίζουν οι απίστευτες περιπέτειες δολοπλοκιών, βίας, χειραγώγησης, οικονομικών γρίφων, περιουσιακών διεκδικήσεων, πολύκροτων και πολύχρονων δικαστικών μαχών.

Τι θα γίνει στο τέλος; Θα δικαιωθεί ο αθώος ή θα επικρατήσει ο συνωμότης;

Πάντως σίγουρα λίγο ο Grisham, λίγο ο Archer θα κάνουν εμάς τους αναγνώστες τέλειους ποινικολόγους.

Διάβασε Άρτσερ, διάβασε A prisoner of birth και θα μάθεις

Αν θέλετε να αγοράσετε το βιβλίο, κάντε κλικ εδώ

Αν το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά, παρακαλώ ενημερώστε το site για να αναρτήσουμε την πληροφορία.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης