ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο του Dr. Joseph Murphy: Ο νόμος της ευτυχίας, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 01/08/2022 0 comments

Dr. Joseph Murphy

Ο νόμος της ευτυχίας

Εκδόσεις Διόπτρα

Ένα συγκλονιστικό βιβλιαράκι 100 σελίδων του μοναδικού συγγραφέα, φιλόσοφου και στοχαστή Dr. Joseph Murphy, που υπήρξε ένας από τους εκπροσώπους του κινήματος της Νέας Σκέψης.

Το να διαβάζεις βιβλία του είναι must για την ψυχική σου υγεία. Σε μαθαίνει τεχνικές να επηρεάζεις το υποσυνείδητό σου, από το οποίο ξεκινούν όλα, και επομένως να προκαλείς την ευτυχία σου.

Λατρεύω να διαβάζω τα βιβλία του. Έχω διαβάσει «Τη δύναμη του υποσυνείδητου» και έχω ενθουσιαστεί. Σε αυτό εδώ το συμπυκνωμένο βιβλίο βρίσκεις όλες τις βασικές θεωρίες του συγγραφέα, για να αποκτήσεις τον έλεγχο της ζωής σου.

Ο Ντέηβιντ Κάμερον Τζικάντι συγκέντρωσε εδώ κείμενα από όλο το έργο της διδασκαλίας του Dr. Joseph Murphy, από διάφορα βιβλία του.

Το θεμέλιο της θεωρίας του συγγραφέα είναι η δύναμη του υποσυνείδητου και πώς συμβάλει στην πραγματοποίηση των ονείρων και της ευτυχίας μας, φτάνει να το χρησιμοποιήσουμε σωστά.

Για αυτό θα χαρακτήριζα αυτό το βιβλίο «εγχειρίδιο», στο οποίο αξίζει να επιστρέφει συχνά ο αναγνώστης στις σελίδες του, όχι μόνο για να το αφομοιώσει αλλά και για να κάνει πράξη τις τεχνικές που συστήνει ο Murphy, προκειμένου να διαμορφώσει την ζωή του, σε ευτυχισμένη ζωή.

Στη βάση της θεωρίας του Murphy υπάρχουν αυτά τα αξιώματα:

  • οι σκέψεις μας καθορίζουν τη ζωή μας.
  • ό,τι σκεφτόμαστε καθορίζει τον κόσμο γύρω μας.
  • δεν υπάρχει εμπόδιο για την ευτυχία μας.
  • η ευτυχία είναι νοητική και πνευματική κατάσταση.
  • ευτυχισμένοι είναι όσοι φέρνουν στην επιφάνεια και εξασκούν ό,τι καλύτερο έχουν μέσα τους.
  • ο τρόπος που σκέφτεσαι και ενεργείς προς τους άλλους, επιστρέφει σε σένα.
  • όταν ωριμάζεις συναισθηματικά, δεν αντιδράς στις κριτικές και την πικρία των άλλων.
  • Να νιώθεις συμπόνια και κατανόηση για τους άλλους.

Αυτό που σας αναφέρω είναι μερικές μόνο από τις ψυχολογικές αλήθειες που, ακολουθώντας τες, θα πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου. Το ανακαλύπτετε μέσα σε 5 κεφάλαια, ενώ στο 6ο κεφάλαιο υπάρχουν και τα κύρια σημεία όσων αναφέρονται στα προηγούμενα πέντε. Έτσι, κάνεις μια επανάληψη για να αφομοιώσεις καλύτερα τον τρόπο που θα συνδεθείς με την Πηγή.

Συχνά, μέσα στα αποσπάσματα από τις διδασκαλίες του Dr Joseph Murphy, αναφέρονται «προσευχές». Σήμερα, οι προσευχές αυτές ονομάζονται Δηλώσεις ή Επιβεβαιώσεις (Affirmations).

Ένα υπέροχο, συγκλονιστικό, βοηθητικό βιβλίο. Και μόνο που το διαβάζεις, παίρνεις δύναμη να κάνεις δουλειά με τον εαυτό σου. Ξεχειλίζει από αγάπη και θετικότητα.

Θα το λατρέψεις!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης