ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Χαρά

Χαρά

Post by: 09/08/2013 0 comments

                                                             ΒΙΒΛΙΟ – Αυτοβοήθεια

Γιώργος Πιντέρης Ph.D.

Χαρά

η καλύτερη θεραπεία

Με ποιους τρόπους η καλή διάθεση μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τα ψυχοσωματικά προβλήματά μας

Εκδόσεις Ψυχογιός

Αν θέλεις να περάσεις τέλεια στην παραλία, και ταυτόχρονα να κάνεις καλό στον εαυτό σου, διάβασέ το. Είναι ένα βιβλίο που θα σου ανεβάσει τη διάθεση. Ο Γιώργος Πιντέρης είναι ψυχολόγος και έχει μεγάλη εμπειρία στα ψυχοσωματικά μας προβλήματα αφού κάνει συμβουλευτική ψυχολογία.

Το βιβλίο, σου εξηγεί πρώτα – πρώτα πως η χαρά είναι πρόληψη για ασθένειες και η σημαντική βιταμίνη της ζωής.

Ο συγγραφέας ενθαρρύνει να γελάμε, να χαιρόμαστε τη ζωή, να γινόμαστε παιδιά και να τιμούμε το «παιδί» μέσα μας, γιατί η χαρά είναι ένας από τους 5 βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία μας (οι άλλοι 4 είναι η κληρονομικότητα, η άσκηση, η διατροφή, το κάπνισμα).

Μας εξηγεί τη διαφορά της χαράς (είναι η βενζίνη μας) από την ικανοποίηση (είναι το μαζούτ μας, είναι βραδείας καύσεως!).

Με απλά παραδείγματα και συμβολισμούς, ο συγγραφέας μας εξηγεί πώς λειτουργεί το σώμα μας και πώς δημιουργούνται τα ψυχοσωματικά μας. Πραγματικά, όλοι μας ακολουθούμε μια «συνταγή» αναστολής των συναισθημάτων μας (σαν να έβαλες μια πατάτα στην εξάτμιση του αυτοκινήτου σου) που κάνει τα καταπιεσμένα μας συναισθήματα να μη μπορούν να βρουν διέξοδο να ανακουφιστούν.

Υπάρχουν 6 συνήθειες που αυξάνουν την δημιουργία των ψυχοσωματικών μας. Ποιες; Περιγράφονται στο βιβλίο με απόλυτα χαλαρό και κατανοητό τρόπο.

Τώρα,…ετοιμαστείτε για την αληθινή πρόληψη!

Ο συγγραφέας περιγράφει ποιοι «τύποι» ανθρώπων οδηγούνται σε ποιες ασθένειες! Ανάλογα με την προσωπικότητά σου και η ασθένεια που σε επιλέγει: ημικρανίες, Υπέρταση, Δερματικές Διαταραχές, Στομαχικές Διαταραχές, Καρδιά, Καρκίνος, Εντερικές Διαταραχές, Υποχόνδριοι, και φυσικά, ειδική μνεία για τον Φόβο των φόβων, αυτόν του Θανάτου.

Πρόσεξε ποιος είσαι, τι νιώθεις, τι σκέφτεσαι, πώς φέρεσαι για να διατηρήσεις την υγεία σου.

Ξαναλέω: γλαφυρό, ευχάριστο, χαριτωμένο και επιστημονικό βιβλίο. Χαρά και πρόληψη!

144 σελίδες, εγώ τις διάβασα σε μια πτήση, τριών ωρών: Αθήνα, Βρυξέλλες. Μην το χάσετε! Θα με θυμηθείτε!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης