ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

The Zen of Social Media Marketing

Post by: 12/10/2015 0 comments

Shama Hyder Kabani

The Zen of Social Media Marketing

Εκδόσεις BenBella

 

Το “Ζεν του Μάρκετινγκ των Κοινωνικών Δικτύων” είναι ένα βιβλίο, προϊόν της μεγάλης εμπειρίας της συγγραφέως Σάμα Χάιντερ Καμπανί.

Η Σάμα, σαν ειδικός στο μάρκετινγκ και στα PR προϊόντων που κινούνται στα κοινωνικά δίκτυα, έγραψε ένα βιβλίο αφενός μεν για να διαβάσουμε, αλλά αφετέρου και για να το χρησιμοποιήσουμε σαν οδηγό, όταν χρειαζόμαστε απαντήσεις στα ερωτήματά μας για το πώς να προωθήσουμε μάρκες.

Θα μας εξηγήσει και θα μας μάθει:

  • Τι να ξέρουμε προκειμένου να χαράξουμε το μάρκετινγκ στο διαδίκτυο.
  • Πως να δημιουργήσουμε ένα σωστό παράθυρο της επιχείρησής μας, δηλαδή έναν επιτυχημένο ιστότοπο.
  • Πώς να χρησιμοποιούμε το Facebook, το Twitter και το LinkedIn.
  • Πώς να δημιουργήσουμε traffic στην ιστοσελίδα μας.
  • Πώς να δημιουργήσουμε μια κοινότητα οπαδών.
  • Πώς να δημιουργήσουμε μια ενδιαφέρουσα λίστα για newsletters.
  • Δεκάδες συμβουλές για το “τι να κάνεις” και “τι να μην κάνεις” σε κάθε περίπτωση, σε κάθε διαφορετικό κοινωνικό δίκτυο.
  • Και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα που κάθε εργαζόμενος ή επαγγελματίας – από ένα περίπτερο ως ένα μπαρ και ως μια μεγάλη αγαπημένη εταιρία – χρειάζεται να εφαρμόσει αποτελεσματικά στα κοινωνικά δίκτυα, ώστε να ενισχύει τις πωλήσεις του.

Θέλω ιδικά αν αναφερθώ στο κεφάλαιο: “Βίντεο”, που η συγγραφέας καλύπτει σε βάθος. Όχι μόνο για το YouTube αλλά και για τα Podcasts, που ο καθένας μπορεί να ανεβάσει στον ιστότοπό του.

Η Σάμα δίνει κάποια ανατριχιαστικά στοιχεία για το πόσο σύντομα φεύγει ένας θεατής από το βίντεο που έχει διαλέξει ο ίδιος να δει. Συμπέρασμα; Ποτέ μην δημιουργείτε για την επιχείρησή σας βίντεο πάνω από δύο λεπτά! Στα δύο λεπτά έχει φύγει το 76,29% των θεατών!

Διάβασα το βιβλίο κρατώντας σημειώσεις. Κάνε το ίδιο και συ. Θα νιώθεις σιγουριά (Zen) ότι, χωρίς στρες, μπορεί να ακολουθήσεις τους κανόνες για μια επιτυχημένη στρατηγική (και εφαρμογή) του μάρκετινγκ στο διαδίκτυο.

Αν θέλεις να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης