ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Beginner’s Greek

Post by: 02/04/2012 0 comments

Βιβλίολογοτεχνία

BeginnerGreek

Εκδόσεις HarperCollins

Αγόρασα αυτό το βιβλίο, ομολογώ, γιατί συγκινήθηκα από τον τίτλο του. Φαντάστηκα ότι έχει σχέση με την Ελλάδα. Καμιά σχέση. Είναι ένα μικρό επεισόδιο από ένα υποτιθέμενο ποίημα, που στις 440 σελίδες του βιβλίου, πιάνει δύο σελίδες.

Ο JamesCollins ήταν αρθρογράφος στο Time και αυτό είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Πρόκειται κατά βάση για μια ερωτική ιστορία. Πόσο, όμως, διαφέρει όταν τη γράφει ένας άντρας σε σύγκριση με το πώς θα το έγραφε μια γυναίκα. Μαζί με τον έρωτα συνυπάρχει και το corporate περιβάλλον με τις συνομωσίες και τις δολοπλοκίες του. Οι γνωστοί, κλασικοί, αντρικοί κώδικες.

Ο συγγραφέας έχει χιούμορ, παρατηρητικότητα, ελαφρύ σαρκασμό και απίστευτη φαντασία. Παίζει με τα νεύρα μας. Κάνει τόσες ανατροπές κάθε πενήντα σελίδες που σου κόβουν την ανάσα.

Ο Πήτερ και η Χόλλυ συναντιούνται σε μια πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες. Η μοίρα τους φέρνει κοντά και αυτοί οι δύο κεραυνοβολούνται. Αυτή η μοίρα, όμως, αλλάζει άποψη και τους απομακρύνει με μια σειρά συμπτώσεων και ανατροπών.

Όταν ξανασυναντιούνται, η Χόλλυ είναι παντρεμένη με τον Τζόναθαν, τον κολλητό φίλο του Πήτερ. Εκεί , αρχίζει στην ουσία η ιστορία τους που, ενώ είναι ερωτική, έχει όλη την αγωνία ενός θρίλερ.

Είναι ανάλαφρο, ευχάριστο, ευκολοδιάβαστο και από άντρες και από γυναίκες. Δεν είναι κλασικά ερωτικό με την έννοια της ρομαντικής σάμαλης με τα σιρόπια. Καθόλου. Είναι χαριτωμένο.

Αξίζει να το διαβάσεις.

Αν θέλετε να αγοράσετε το βιβλίο, κάντε κλικ εδώ

Αν το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά, παρακαλώ ενημερώστε το site για να αναρτήσουμε την πληροφορία.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης