ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΜΟΥ

8 βιβλία-δώρα για παιδιά τώρα τα Χριστούγεννα

Post by: 20/12/2017 0 comments

Όπως κάθε Χριστούγεννα, το μυαλό και η καρδιά μας πηγαίνουν στα παραμύθια ή στις όμορφες ιστορίες γραμμένες για παιδιά. Πρώτα-πρώτα τα αγαπάμε εμεί, αφού μας ταξιδεύουν στον κόσμο της αθωότητας και, μετά, σαν δώρο για τα παιδιά, τα ανίψια, τα βαφτιστήρια (και τα εγγόνια!)

Σας προτείνω εδώ 8 όμορφα παραμύθια ή ιστορίες για παιδιά από 2 έως 12 ετών, που αφήνουν μια μαγική θετική επίγευση σε κάθε παιδί. Εννοείται ότι θα τα διαβάζετε μαζί με όσα βρίσκονται σε ηλικία να “τα” διαβάζεις.

#1. Θα μου πεις… ένα όνειρο, σε κείμενο και εικονογράφηση Γιώργου Σγουρού – εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Μια γλυκιά ιστορία για τα σύνορα του ονείρου και της πραγματικότητας και την ομορφιά της φαντασίας σε κάθε παιδί. Ένα κοριτσάκι δεν μπορεί να κοιμηθεί και, με την βοήθεια των αγαπημένων προσώπων της, προσπαθεί να βρει “συνταγές” για να κοιμηθεί. Όπως, να μετρήσει προβατάκια, πιγκουίνους, πεφταστέρια… Γλυκό, απλό, τρυφερό.

#2. 30 Διαλεχτά Παραμύθια, διασκευή Γεωργία Δεληγιάννη-Αναστασιάση – εκδόσεις “Αστέρος”.

Ένα συναρπαστικό βιβλίο για μικρά παιδιά που θα απολαύσουν και οι μεγάλοι. 30 αλληγορικές ιστορίες με πανανθρώπινες αλήθειες που νομίζεις ότι γράφτηκαν για κάποιους γνωστούς σου ή για πρόσωπα της πολιτικής.

Στις σελίδες του το παιδί σου θα έρθει σε επαφή με χαζούς ανθρώπους, έξυπνους λαγούς, πονηρές αλεπούδες, εφευρετικά κοράκια, κακούς λύκους, όμορφα και καλά κορίτσια, κακές ετεροθαλείς αδελφές, όμορφα και συμπονετικά βασιλόπουλα, γενναιόδωρα αηδόνια, κακές μητριές, άκαρδους γίγαντες.

Μια μεγάλη ποικιλία από καταστάσεις, ήρωες, αρχέτυπα και κλισέ που θα ανοίξουν στο παιδί σου νέους ορίζοντες για την κοινωνία και τους ανθρώπους.

#3. Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι του Ευγένιου Τριβιζά, εικονογράφηση Στίβεν Γουέν – εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ένα αριστουργηματικό βιβλίο που συμβολίζει την ανάγκη του ανθρώπου (ή του χαριτωμένου ποντικού για τις ανάγκες του βιβλίου) να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Θα επικοινωνήσει στο παιδί σας τη βεβαιότητα πως έχει δικαίωμα στην επιτυχία. Υπέροχο, μοναδικό, συναισθηματικό.

#4. Ο Μικρός Πρίγκιπας του Antoine de SaintExupéry – εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Αυτό είναι ένα πολύ ασυνήθιστο παιδικό βιβλίο, και η συγκεκριμένη έκδοση, σε απόδοση κειμένου Σοφία Πολίτου-Βερβέρη, ζωντανεύει μέσω της τεχνολογίας (της επαυξημένης πραγματικότητας) τις σελίδες του βιβλίου. Μουσική, παιχνίδια, το τρισδιάστατο σύμπαν του Μικρού Πρίγκιπα και πολλά άλλα, θα απολαύσουν τα παιδιά σας.

Το αξεπέραστο αριστούργημα, γεμάτο ευαισθησία και τρυφερότητα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες χάρη στο φιλοσοφημένο του περιεχόμενο.

Ο Μικρός πρίγκιπας, έρχεται από έναν άλλο πλανήτη και γνωρίζεται με έναν πιλότο. Μέσα από τις αθώες ερωτήσεις προσπαθεί να γνωρίσει τον πλανήτη γη. Στην πραγματικότητα ο Μικρός Πρίγκιπας προσπαθεί να κατανοήσει τον κόσμο των μεγάλων.

#5. Ο μικρός Νικόλας – σειρά βιβλίων, των Rene Goscinny και Jean-Jacques Sempe, και διαγωνισμός με δώρα, εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Η πολύ αγαπημένη σειρά το μικρού Νικόλα και του κόσμου του, έρχεται ανανεωμένη για να διασκεδάσει μικρά και μεγάλα παιδιά. Μεγαλώσαμε πολλές γενιές με περιπέτειες και τους ηρωισμούς του μικρού Νικόλα. Η συγκεκριμένη σειρά αποτελείται από 4 βιβλιαράκια σαν τεύχη με τίτλους: “Η φωτογραφία της τάξης”, “Τα κορίτσια είναι μπελάς”, “Το πρωτοσέλιδο”, “Νυχτερινή περιπέτεια”.

Η ανανεωμένη έκδοση με τα υπέροχα σκίτσα, αποτελείται από ιστορίες βασισμένες σε επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς.

Μπορείτε να σκανάρετε με το smartphone ή το tablet σας έναν κωδικό στο βιβλίο και να λάβετε μέρος στο μεγάλο διαγωνισμό των εκδόσεων Χάρτινη Πόλη. Καλή τύχη!

#6. Παραμύθι χωρίς όνομα της Πηνελόπης Δέλτα – εκδόσεις το Βιβλιοπωλείο της Εστίας.

Ένα αριστούργημα-ύμνος στις ανθρώπινες αξίες, για μικρούς (και μεγάλους). Ήρωες είναι ο βασιλιάς Συνετός, ο γιος του, βασιλιάς Αστόχαστος, και το σοφό παιδί με τις αξίες, ο νεαρός βασιλιάς Συνετός Β’.

Η ιστορία είναι η εξής: ο εκπρόσωπος της νέας γενιάς μιας βασιλικής οικογένειας, παίρνει τα ηνία ενός διεφθαρμένου κράτους που έχει μαραζώσει από τη χαλαρότητα των πολιτών του και τους ξαναφέρνει τις χαμένες-ηθικές αξίες, εξυγιαίνοντας το κράτος και τον κρατικό μηχανισμό.

Ένα βιβλίο για τον αγώνα του καλού ενάντια στο κακό και πώς το πρώτο θριαμβεύει. Θα δώσει ώθηση στο παιδί σας να ξεχωρίζει το καλό στην κοινωνία και να το υποστηρίζει.

#7. Ο βασιλιάς Χαρτούρος και οι Ιππότες της Χαμένης Ανακύκλωσης του Γιώργου Κατσέλη σε εικονογράφηση του Γιώργου Σγουρού – εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Ένα παραμύθι για παιδιά του δημοτικού. Η ανάγκη της ανακύκλωσης γίνεται ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές τη Μαρία Μπαταρία, το Μένιο Αλουμινένιο, τον Κοκό τον Πλαστικό και τον Λίνο Μπουκαλίνο που περνούν ένα σωρό περιπέτειες και γλυτώνουν, παρά τρίχα, το θάνατο.

Η Ανακύκλωση είναι μια καλή νεράιδα που, με το μαγικό ραβδί της, μπορεί να τους ξανακάνει νέους, ωραίους και χρήσιμους. Ένα σύγχρονο, χαριτωμένο και χρήσιμο βιβλίο για μια καλύτερη κοινωνία, στην οποία θα μεγαλώσει και θα γίνει μέλος της το παιδάκι που θα το διαβάσει.

#8. Χαμένοι Θησαυροί: το τετράδιο ενός Σκανταλιάρη της Αλέκας Τρίπου-Μάνου σε εικονογράφηση Γιώργου Σγουρού – εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Το τρίτο της σπαρταριστής σειράς του Σκανταλιάρη, για προεφηβικές ηλικίες.

Όλα ξεκινούν από μία φάρσα των γονιών τους: Έξι φίλοι (και εχθροί κάποιες φορές) έξι παιδιά, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βρουν ένα θησαυρό! Κανείς δεν πιστεύει ότι ο θησαυρός υπάρχει, και τα παιδιά περνούν μέσα από πολλές περιπέτειες, γκάφες, αντιζηλίες, ώσπου να φιλιώσουν μεταξύ τους, να βρουν το θησαυρό και να τον αποδώσουν εκεί που θα έπρεπε να πάει, ευθύς εξ αρχής: στην κοινότητα. Κοινωνικό, έξυπνο, χιουμοριστικό, χτίζει στα παιδιά την αξία του χρήσιμου πολίτη.

Όποιο από τα παραπάνω βιβλία αγοράσεις στο παιδί σου, να ξέρεις πως θα το θωρακίσεις με θετικές αξίες, αγάπη για τον άνθρωπο και μια αισιόδοξη εικόνα για την κοινωνία μας.

Χάρισέ τα με την αγάπη σου και τη βεβαιότητα ότι έχεις προσθέσει ένα θετικό λιθαράκι στη ζωή τους.

Φωτό από: WallpaperSite

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης