ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ

“Το Κορίτσι του Καιρού”, εκδόσεις Ψυχογιός 2020

Post by: 02/06/2020 0 comments

Ένα δυνατό, συναρπαστικό μυθιστόρημα για την εύθραυστη ισορροπία των σχέσεων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Την ημέρα που η Στεφανία ξαναπροσλαμβάνεται, για ένα καλοκαίρι, στην παλιά της δουλειά στην τηλεόραση ως εκφωνήτρια του καιρού, ο άντρα της ο Θοδωρής, χάνει τη δική του.

Τώρα οι ρόλοι αντιστρέφονται. Εκείνη φέρνει τα λεφτά στο σπίτι, ενώ εκείνος σιδερώνει, μαγειρεύει μπιφτέκια και πηγαίνει τα παιδιά στη στάση για να περάσει το σχολικό να τα πάρει.

Στο μεταξύ, η Βάλια, εκπαιδευόμενη στην εταιρία όπου δούλευε ο Θοδωρής, έχει βάλει στο μάτι τον γοητευτικό πρώην συνάδελφό της. Την ίδια εποχή, ξαναγυρίζει, διεκδικώντας την αγάπη του γιού του, ο πατέρας του Θοδωρή, που είχε φύγει από το σπίτι, εγκαταλείποντας γυναίκα και γιο, τεσσάρων ετών τότε. Η δε προϊσταμένη της Στεφανίας θέλει να τη βγάλει από τη μέση για να βάλει στη θέση της τη βαφτισιμιά της.

Η αντιστροφή των ρόλων κινδυνεύει να διαλύσει το γάμο του ζευγαριού. Πόσο ευάλωτοι είναι στις αλλαγές; Άραγε, θα επαναλάβουν τα λάθη των γονιών τους ή θα προχωρήσουν στη ζωή μέσα από δυνατούς δεσμούς αγάπης;

Ένα πολυδιάστατο μυθιστόρημα-μικρογραφία της κοινωνίας μας, για το ρόλο και τη θέση του άντρα και της γυναίκας στην οικογένεια, τη σχέση του πατέρα και γιού, τους ανταγωνισμούς στο επάγγελμα. Στις σελίδες του περιλαμβάνονται ο μετανιωμένος πατέρας, η ραδιούργα προϊσταμένη, η πλανεύτρα νεαρή εκπαιδευόμενη, η άτεγκτη μάνα, τα έκπληκτα παιδιά. Ίντριγκες, πειρασμοί, δυσκολίες, μνήμες, μυστικά και αδυναμίες έρχονται στο φως και αναζητούν τη λύση τους.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης