ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Παλιές ψυχές γυρίσανε

Παλιές ψυχές γυρίσανε

Post by: 22/07/2013 0 comments

                                                             ΒΙΒΛΙΟ –Μυθιστόρημα

 Κατερίνα Σουλιώτη

Παλιές ψυχές γυρίσανε

Εκδόσεις SelectorGroup

Η πρωτοεμφανιζόμενη Κατερίνα Σουλιώτη έχει μια πρωτότυπη ιδέα στο μυαλό: τι θα συνέβαινε αν οι ψυχές των αρχαίων σημαντικών προσωπικοτήτων, φιλοσόφων και θεοτήτων της Ελλάδας ξαναγύριζαν στις μέρες μας στη λαβωμένη Ελλάδα.

Μέσα από μια ιστορία αγάπης φέρνει την επιφάνεια όλα τα ερωτηματικά που έχουμε στο μυαλό μας για τη ζωή, το θάνατο, το καλό και το κακό. Για τη φιλοσοφία, την ποίηση, την ψυχή.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αθήνα και στο νησί των δύο νεαρών ηρώων του μυθιστορήματος, την Ιθάκη. Συμβολικό; Ναι. Δύο νέα παιδιά που μεγαλώνουν μαζί, διαβάζουν ένα βιβλίο που έχει γραφτεί από….. – αυτό είναι το μυστικό της ιστορίας. Το βιβλίο που διαβάζουν οι ήρωες είναι γεμάτο από φιλοσοφικά ερωτήματα, απευθύνεται σε εξελιγμένες συνειδήσεις και περιλαμβάνει διαλόγους από «παλιές ψυχές». Το έχει συγγράψει ένας άντρας, ένας από τους ήρωες της ιστορίας, που θεωρείται «τρελός» στο νησί του, γιατί αφουγκράζεται φωνές και ψυχές και καταγράφει όσα οι άλλοι δεν μπορούν να ακούσουν.

Η νεαρή συγγραφέας θέλει να μας περάσει το μήνυμα της αφύπνισης. Να ψάξουμε να βρούμε τον εαυτό μας και να μη φοβόμαστε το άγνωστο.

Παραθέτω εδώ μερικές από τις απόψεις της που περιγράφονται στο βιβλίο:

«Όταν δεν σέβεσαι και δεν εκτιμάς τον εαυτό σου, δεν σέβεσαι και δεν εκτιμάς κανένα γύρω σου»

«Συνήθεια δεν είναι μόνο οι πράξεις. Αλλά και οι σκέψεις»

«Οι Μύθοι λειτουργούν σαν προφητείες»

«Φαντάσου πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν κυριαρχούσε το Καλό. Η αρμονία θα ήταν μαγική!»

Μια καινούργια, φρέσκια ματιά από τη νέα γενιά στα παλιά φιλοσοφικά ερωτήματα. Δοσμένη μέσα από τη ζεστή ιστορία μιας οικογένειας που κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.

Διαβάστε το.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης