ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Τόνιας Αντωνά: Οριακά, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 11/11/2019 0 comments

Τόνια Αντωνά 

Οριακά

Εκδόσεις Ιβίσκος

 

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, γραμμένο με βαθιά γνώση ψυχοθεραπείας, αφού η συγγραφέας είναι ψυχοθεραπεύτρια.

Μαζί με την ιστορία της Ελένης, της ηρωίδας της, η συγγραφέας μάς μυεί στα θετικά της ψυχοθεραπείας. Κάνοντάς την απτή, χρήσιμη και κατανοητή, ενθαρρύνει την αναγνώστρια, αλλά και κάθε έναν που το έχει ανάγκη, να καταφύγει άφοβα, για το καλό της ψυχής του, στη βοήθεια της ψυχοθεραπείας.

Η Έλενα, μητέρα μιας μικρής κόρης, σπουδάζει ψυχολογία, αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα στο γάμο της με τον Δημήτρη. Έχει βιώσει πολλές συγκρούσεις και είναι πληγωμένη από την οικογένειά της, που τη θεωρούν και το μαύρο πρόβατο της οικογένειας.

Προσπαθώντας να ζήσει μια καλύτερη ζωή και να βρει την ευτυχία, ζητάει τη βοήθεια της ψυχοθεραπεύτριας, που είναι η ηρωίδα του μυθιστορήματος και περιγράφει την ιστορία της σε πρώτο πρόσωπο. Η Έλενα ξεκινάει από τα προβλήματα με τη σχέση που έχει με τον άντρα της, και η οποία βαδίζει, νομοτελειακά, στο χωρισμό.

Μέσα από το, διάρκειας τριών ετών, ταξίδι της στα βάθη της ψυχής της, η Έλενα γιατρεύει τις πληγές της και ξυπνάει στην ψυχοθεραπεύτρια αναμνήσεις και συναισθήματα, που σχετίζονται με τη δική της πορεία στη ζωή.

Ένα βιβλίο για μάς τις γυναίκες, που ψαχνόμαστε να βρούμε τα πατήματά μας στη ζωή, να βυθιστούμε στο ταξίδι της ψυχοθεραπείας και που μάς απασχολούν οι σχέσεις μας και ο σύντροφός μας.

Η συγγραφέας μάς παρουσιάζει τις αιτίες που διαιωνίζουμε τις δυναμικές τις οικογένειάς μας, χωρίς να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες.

Η ηρωίδα του βιβλίου κάνει κατάδυση στη Σκιά του εαυτού της, στο κομμάτι του εαυτού μας, που αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε, γιατί φοβόμαστε ότι, αν το κάνουμε, θα χάσουμε την ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας.

Το τέλος είναι αισιόδοξο, αφού η ηρωίδα, η Έλενα, με δύναμη και αποφασιστικότητα, τακτοποιεί πρώτα τον εσωτερικό της κόσμο και, μετά, τη ζωή της.

Συγκλονιστικό βιβλίο. Υπέροχο! Κάθε γυναίκα αξίζει να το διαβάσει.

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης