ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Θεοφανίας Ανδρονίκου-Βασιλάκη: Κρεσέντο εκδίκησης, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 06/09/2021 0 comments

Θεοφανία Ανδρoνίκου-Βασιλάκη

Κρεσέντο εκδίκησης

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Ενδιαφέρον, περιπετειώδες, κοινωνικό, συναρπαστικό, ένα μυθιστόρημα που ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις του αναγνώστη.

Στο «Κρεσέντο εκδίκησης», τη νέα αστυνομική ιστορία της Θεοφανίας Ανδρονίκου-Βασιλάκη, που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα και στην Πολωνία, η συγγραφέας καλύπτει την πορεία μιας αριστοκρατικής οικογένειας από την Πολωνία, από το 1950 μέχρι σήμερα.

Όλα ξεκινούν στην Ελλάδα του 2018, όταν βρίσκεται στη Στυμφαλία το πτώμα μιας γυναίκας καμμένο μέσα στα συντρίμμια του αυτοκινήτου της, που έπεσε στο γκρεμό. Μοιάζει με ατύχημα, είναι όμως;

Την υπόθεση αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν οι αστυνόμος Νιόβη Πέτρου και ο Έλληνας αστυνομικός πράκτορας της Ιντερπόλ, Νικόλαος Στασινός, δύο άνθρωποι εκ διαμέτρου αντίθετοι μεταξύ τους.

Η έρευνα, τους οδηγεί σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα που συνέβη το 1988, όταν ο 19χρονος Πολωνός Βάσα Ορλάνωφ, δολοφονεί τον ευεργέτη του, Μίσκια Βίσκο, πλούσιο παράγοντα στην πόλη Στετίνο της Πολωνίας.

Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο και αναζητώντας υπόπτους που συνδέονται με το θύμα και τους φόνους, τα δύο στελέχη της αστυνομίας ταξιδεύουν στην Πολωνία, στη Γαλλία και στην Ελλάδα. Ψάχνοντας για τα ίχνη ενός στυγνού δολοφόνου, βρίσκονται έκπληκτοι μπροστά σε δίκτυα κακοποιών, μυστικά θαμμένα για χρόνια στη σιωπή, εγκλήματα που δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ ως τώρα.

Το βιβλίο, 550 σελίδων, είναι πολύ καλογραμμένο με μια γλώσσα που ρέει και μια πλοκή που σου δημιουργεί συνεχή αγωνία καθώς κορυφώνεται.

Τα πολλαπλά επίπεδα του μυθιστορήματος με ιστορίες που συνδέονται μεταξύ τους, στο παρόν και στο παρελθόν, προσφέρουν στον αναγνώστη τη σωστή μίξη από το ερωτικό στοιχείο, τη βία, τη φρίκη, την αδικία, την εκδίκηση.

Η συγγραφέας κρύβει για τα τελευταία κεφάλαια μια πληροφορία για τον ευφυή ήρωά της, που οδηγεί στην κάθαρση και απόδοση της δικαιοσύνης.

Συναρπαστικό, πλούσιο, χορταστικό, θα σε κρατήσει άυπνη μέχρι να το τελειώσεις.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης