ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Κατερίνας Μανανεδάκη σε συνεργασία με την Ελένη Πετρουλάκη: Ο πόλεμος της ζυγαριάς, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 19/08/2019 0 comments

Κατερίνα Μανανεδάκη

σε συνεργασία με την Ελένη Πετρουλάκη 

Ο πόλεμος της ζυγαριάς

Εκδόσεις Ψυχογιός

Ένα χαριτωμένο γλυκό-πικρο μυθιστόρημα γραμμένο σε μορφή προσωπικού ημερολογίου, όπου η ηρωίδα του βιβλίου αφηγείται τα παθήματά της σε πρώτο πρόσωπο.

Θέμα του; ο αγώνας των γυναικών με τα κιλά. Η διαπίστωση ότι όταν περάσει μια ηλικία, τα κιλά συσσωρεύονται και δεν χάνονται εύκολα, αποτελεί την αφορμή της αναζήτησης μιας πιο υγιούς αντιμετώπισης του σώματος της ηρωίδας.

Η Αφροδίτη, υπέρβαρη αλλά γλυκιά κοπέλα, παντρεμένη με τον Αντρέα και μαμά δύο παιδιών, παλεύει με την καθημερινότητα, το άγχος, τη ρουτίνα, τις υποχρεώσεις.

Ώσπου μια μέρα, σε συνάντηση συμμαθητριών, ξαναβρίσκει μπροστά της τη λαμπερή, αδύνατη και γυμνασμένη Ελένη Πετρουλάκη (ναι! την γνωστή γυμνάστρια).

Η Αφροδίτη, που προσπαθεί να χάσει τα κιλά της, ζητάει βοήθεια από την γνωστή γυμνάστρια για να ξαναβρεί τον παλιό, καλό της εαυτό, με τα λιγότερα κιλά.

Με την καθοδήγηση της Ελένης και της ομάδας της (διατροφολόγου και στιλίστριας), η Αφροδίτη, πράγματι αρχίζει να τρώει υγιεινά, να περπατάει και να χάνει κιλά.

Όμως όλοι τη σαμποτάρουν. Η μάνα της, ο άντρας της, τα παιδιά της. Εύκολα η Αφροδίτη ξαναπέφτει στη συναισθηματική υπερφαγία.

Όμως η Πέπη, η διευθύντριά της, της συμπαραστέκεται. Αρχικά, εκείνη τής δίνει το κίνητρο για να χάσει τα κιλά. Στη συνέχεια, όμως, η ιστορία έχει κι άλλες ανατροπές, γιατί το δεύτερο κίνητρο έρχεται με τη μορφή του Νικ.

Ένα βιβλίο αυτογνωσίας και προσωπικής μεταμόρφωσης. Πολύ γυναικείο. Μας αφορά όλες.

Συνδυάζει το τερπνό μετά του ωφελίμου. Και την ευχάριστη ιστορία (που συχνά παρουσιάζει με χιούμορ την απελπισία και τις ενοχές του υπέρβαρου ατόμου) και τις πρακτικές συμβουλές για τη διατροφή, άσκηση και ψυχική στήριξη των γυναικών που προσπαθούν να δώσουν τον αγώνα των κιλών.  Ανεξάρτητα με το ποια είναι τα κίνητρά μας ή τα εμπόδια που μας βάζουν τα κοντινά μας πρόσωπα για να εμποδίσουν την αλλαγή μας, η δύναμη της ψυχής για να τα καταφέρουμε, είναι δική μας, είναι στο χέρι μας.

Το πικρό κομμάτι της ιστορίας είναι ότι από κάτω από το χιούμορ που καταγράφει την ιστορία, υπάρχει μια ηρωίδα γεμάτη ενοχές για τα κιλά της, απελπισία για την εμφάνισή της και αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρει. Πικρό είναι και το κομμάτι του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος της γυναίκας, που ενώ η ίδια προσπαθεί να αδυνατίσει, και την ειρωνεύονται αλλά και την σαμποτάρουν οι δικοί της.

Ένα βιβλίο που θα σε εμπνεύσει με πολλούς τρόπους. Στηρίζεται και αναδεικνύει τη γυναικεία ψυχολογία, χωρίς να είναι ψυχολογικό εγχειρίδιο. Μήνυμά του: πώς να πετύχεις την επίτευξη του προσωπικού σου στόχου. Πώς να αγαπήσεις το σώμα σου και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Θα σε βοηθήσει. Αξίζει να το διαβάσεις. Θα διασκεδάσεις πολύ και θα πάρεις το μήνυμα!

 

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης