ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Julian MacLean: A curve in the road, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 26/08/2019 0 comments

Julian MacLean

A curve in the road

Εκδόσεις Lak Union Publishing

 

Πώς μια στροφή του δρόμου, (A curve in the road), μπορεί να αλλάξει τη μοίρα μιας οικογένειας. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του σημερινού μυθιστορήματος.

Η Abbie, είναι χειρουργός, σύζυγος το γιατρού Allan και μητέρα του 17χρονου Zack. Καθώς επιστρέφει, οδηγώντας, στο σπίτι της, μια Κυριακή απόγευμα, τη στραβώνουν τα φώτα ενός αυτοκινήτου από απέναντι και πέφτει στο γκρεμό.

Τη σώζουν οι διασώστες με αρκετούς μώλωπες και καταλήγει στο νοσοκομείο. Δίπλα της, έχουν φέρει, θανάσιμα τραυματισμένο, αυτόν που προκάλεσε το ατύχημα. Στο αίμα του έχουν βρεθεί πολύ μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Η Abbie, με σοκ, ανακαλύπτει πως ο άντρας αυτός, ο οποίος σύντομα υποκύπτει στα τραύματά του, είναι ο άντρας της.

Μαζί με το πένθος της, αρχίζουν τα αμείλικτα ερωτήματα: πού βρισκόταν ο άντρας της, γιατί υπήρχαν ποσότητες αλκοόλ στο αίμα του και γιατί στο κινητό του, τον αναζητά η Paula, η παλιά της συμμαθήτρια και, τώρα, υπάλληλος σε κατάστημα ειδών σπιτιού στην πόλη τους;

Η ζωή για την Abbie γίνεται πολύ δύσκολη, αφού ανακαλύπτει πως ο άντρας της είχε ερωμένη για τρία χρόνια την Πώλα και μάλιστα, αν και παντρεμένη, είναι έγκυος στο παιδί του. Επιπλέον, από τον τραυματισμό, η Abbie παθαίνει μια νευρολογική ασθένεια που λέγεται ναρκοληψία. Αυτή η ανατροπή στην υγεία της, την αναγκάζει να εγκαταλείψει την χειρουργική και να γίνει παθολόγος και ομιλήτρια σε πανεπιστήμια. Ο γιος της φεύγει για το κολλέγιο και εκείνη χτίζει σιγά-σιγά, μια νέα σχέση με τον κτηνίατρο του σκύλου της.

Ένα ενδιαφέρον μυθιστόρημα, σαν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, από αυτά που πρωταγωνιστεί ο Χάρισον Φορντ.

Γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, παρουσιάζει τις δραματικές επιπτώσεις στη ζωή μιας οικογένειας, από τα μυστικά και τα ψέματα ενός μέλους της. Αυτά διαλύουν την οικογένεια και καταλήγουν στην απώλεια.

Ενδιαφέρον, ολοζώντανο σε δράση και αποκαλύψεις.

Το διάβασα στα αγγλικά.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης